Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-01-30

Svenska topp-10 på CX-VM!


Hej och god morgon! 

Kollade cyclocrossen igår, det är en bana som ser supersnabb ut men snitthastigheten är ändå inte speciellt hög, så jag gissar att kameran ljuger lite. I damjuniorklassen så gjorde Zoe Bäckstedt (Magnus dotter) ingen besviken utan stack på första varvet och höll undan. Attacken syns på bilden ovan där också Alma Johansson är precis bakom täten. Alma blev finfin 9:a. 
I U23-klassen så blev Filip Mård 30:e. Även i den klassen så var det en tidig utbrytning som höll undan. Belgaren Joran Wyseure smet iväg på andra varvet. Tror att topp 9 då bestod av belgare och holländare. Så Holland fick stå för dragjobbet. Dragjobbet gick inte helt som smort och på slutet kunde Belgien skicka iväg också Emiel Verstrynge för att säkra silvret och Thibau Nys spurtade hem en helbelgisk pall. 
I damelitloppet så var det Holland mest överallt. Brand och Vos fick tidigt en lucka och var klart starkast för dagen. I spurten var det Marianne Vos som var starkast och tog sin åttonde världsmästartitel i cyclocross. Den första kom 2006. Imponerande! På tredjeplats kom Silvia Persico från Italien som också gjorde ett helt grymt lopp.

Idag är det också cyclocross-VM och ni kan se loppen på UCI's YouTube-kanal:


Körde Tour de Zwift igår. Hade från början en plan om att ta det lite lugnt men när jag hamnade i tätgruppen på 100 man i det 1700 man stora fältet så tänkte jag att jag kunde försöka lite i alla fall. 
Slet mig med täten över krönet på Fox Hill. Topp 11 där alltså. Tyvärr så kom en andragrupp ifatt oss lite senare så att vi blev 30 pers i täten när vi skulle uppför Box Hill. Där fick jag vika ner mig. Hängde på några som kom ifatt och vi kom sedan ifatt några igen. Spurtade in som 11:a tror jag i loppet och 8:a på Zwiftpower. 

Lugnt och fint var det va? Kändes mig sliten och trött efter detta...

Idag känner jag mig dock pigg och fräsch igen. Tänk vad ett par nätter med god sömn och en vilodag kan göra. Är nu redo för ett väckningspass idag så att kroppen är på topp imorgon då det blir hårdkörning de luxe igen. Påminn mig om att det är vilodag som gäller på tisdag! Eller onsdag... 

Här verkar vi ha klarat stormen bra också. Det blev inget eldat igår kväll men det är en dag idag också...

Ha det gott så hörs vi snart igen! 

1 kommentar: