2020-11-08

MTB Hjulsjö


Hej och god morgon! 

Igår så drog vi till Hjulsjö i närheten av Kopparberg, ett omtalat ställe när det kommer till MTB-leder i Sverige. Annars vet jag ärligt talat inte om lilla Hjulsjö är känt för så mycket annat. Det senaste året har dock frekvensen av bilder från Hjulsjö ökat enormt mycket i mina flöden i sociala medier. Så något måste man ha gjort rätt i Hjulsjö och det ville lära oss mer om. 

Man uppger på hemsidan att det finns 17 mil leder att cykla men då måste man också ha i bakhuvudet att många av dom lederna nyttjar samma stigar så antalet unika mil leder är betydligt lägre. Vi tog oss igenom ett antal av lederna, tror det var Röd 1, Röd 10, Röd 9/12(vi började på den ena men gjorde avstickare in på den andra), Svart 8 och så skarvade jag med Svart 11 någonstans i mitten av rundan också. Svart 11 var en teknisk stig i närheten av motionscentret, något för de som gillar när det är lite stenar och rötter. Övriga leder var av mer lättcyklad karaktär. 

Det var fint, även för att vara en vecka in i november, den sandiga terrängen gör inte heller att det blir speciellt lerigt och skitigt. Jag hade förvisso bytt till mostertruck-däck på cykeln men det verkade inte vara allt för halt på rötter och stenar heller. Lederna markeras med färg och siffra, så Röd 10 betyder inte att den är 10 kilometer lång utan att det är led 10. Markeringarna sitter bara i korsningar där man ska svänga så ser man inget annat så ska man bara fortsätta rakt fram. 

Vi såg ingen karta på plats. Så vilken led man ska välja bör man nog kika på hemsidan för att få mer info om. Annars kanske du tänker att du ska ta en kortare sväng och väljer Blå 2, men den är 30 kilometer lång. Så vi kikade i telefonerna och valde led allt eftersom. 

I Hjulsjö finns ställplats, toalett, omklädningsrum, teknikbana, lägenhet, ett par caféer inom rimligt avstånd och möjlighet att hyra billigt boende. Om du vill så kan du hyra cykel eller få en guide som visar dig runt. 

Mer info på deras hemsida: MTB Hjulsjö

Utöver att ni nu får en massa bilder från Hjulsjö så är det också dom första bättre bilderna på min "nya" MTB. Det enda jag har gjort sedan jag köpte den var att jag har höjt sadeln. Funkade ändå superbra att cykla på i dryga tre timmar på mestadels stig. Än så länge är jag supernöjd med köpet och den här ska bli en bra träningskamrat i vinter! 

Några bilder från Linda också: 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar