2018-01-24

Gårdagens lopp och sändning från Zwift

Hej och god morgon!

Nu är vi vakna igen efter ännu en natt med vård av barn. Det blir nog till att ta en liten tupplur senare idag, för nu är det ganska grusigt i ögonen. Ska bara få iväg dom större barnen till skolan först.

Igår kväll så körde jag ju CVR World Cup på Zwift, med tillhörande live-sändning.
Själva loppet var ju platt och en spurt var att vänta. Det gick några attacker då och då och även om jag aldrig satte in dom själv så försökte jag ofta sitta långt framme för att gå med eller vara med om klungan mot förmodan skulle spricka. Allt såg ut att gå mot en stor klungspurt med nästan 50 cyklister när en illersnabb fransos fick lucka med ungefär två kilometer kvar till mål. Han höll undan med fyra tiondelar av en sekund!
Tvåa blev svensken och falubon Karl Tiselius, riktigt imponerande!
Att jag drog flest watt per kilo under loppet är ju en klen tröst och snarare ett tecken på att jag inte har gjort rätt. Dels så brukar det vara svårt att hålla nere snitteffekten med monarken, så jag brukar kunna ligga relativt högt men dels så var jag ju också taggad på att göra något bra igår. Under dom 67 minuter som jag tävlade så hade jag en snittwatt på 321 och snittpuls på 172. Ett riktigt bra pass med andra ord. I resultatet så blev jag 18:e, helt klart godkänt! Ni som hängt med här vet ju att jag efter första loppet siktade superhögt och då topp 20 och att då göra det på en bana som inte passar mig riktigt känns ju bra. Tills vidare så har jag avancerat till femte plats i totalen då många av mina konkurrenter där hade svårare för klungspurten än vad jag hade. Sex av åtta deltävlingar ska räknas och nu har vi kommit halvvägs.

All Garmin-data hittar ni här: https://connect.garmin.com/modern/activity/2453502691

Live-sändningen då? Jo, jag tror att den fungerade bra. Skruvade upp ljudet kort innan start och kunde väl snacka lite ibland också. Hade annars inte tänkt bjuda på egna ljud från loppet. Ni som såg, funkade allt bra eller skulle ni ha önskat något mer/annat? Alltid svårt att veta om någon ens kommer att titta på sånt här (mer än mina barn och Linda då..), men som mest så var ni 75 stycken samtidigt igår. Kul!
Såg också alla kommentarer som kom i live-chatten, tack för peppen det betydde mycket!
2.1 kilometer kvar och fransosen Drujon attackerar framför näsan på mig där jag sitter med 184 i puls. Han attackerade precis när jag lastade av vikter men kom fram i gruppen av den fart jag hade. Hade ju smakat fågel att få leka lite och gå med där. Men det saknades väl kräm i benen för det, tur att det ändå är en stund kvar till säsong.

Vill ni se mitt lopp igen så finns det här:


Idag blir det ännu en lugn dag hemma med Frida, kanske kör något Zwift-race i kväll också (SZR Winter series ser mest lockande ut).

Vi hörs lite senare idag!

2 kommentarer:

 1. Jag kunde inte hålla mig från att kika, vågade inte berätta för frugan vad jag kollade på dock... =)
  Jag tyckte ljudet var klockrent, lagom surr från Monarken så att man fick en känsla för kadensen utan att läsa av den, och lagom styrka på ljudet från dig själv. Man hörde klart och tydligt vad du sade (får man önska sig Skånsk speakerröst nästa gång?) men övriga ljud var inte allt för påtagliga.
  Vinkeln och ljus fungerade också klockrent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vill du inte att hon ska veta vad du är för en person egentligen? ;)
   Kul att du gillade, skånsk kommentator är nog absolut möjligt framöver. Tack för all positiv feedback!

   Radera