2018-01-15

Det närmar sig Zada-approved - 5w/kg igår!

Hej och god morgon!

En rubrik för Zwift-nördar kanske, men igår så klämde jag ett helt race med en snittwatt på 5w/kg. Det var visserligen bara ett WBR 1 Flat lap på 10.3 kilometer, men ändå. Är det i något lopp man ska kunna klämma höga w/kg så är det ju i dom korta loppen. För att få ett sådant där coolt Z bakom sitt namn så krävs dock en FTP på 5 w/kg och dom räknar ju snittwatten på 20 minuter (eller ett lopp?!) x 95%. Så jag skulle behöva hålla 5.26 w/kg på ett sådant där lopp för att få en FTP på 5 w/kg. Bara att öka nästa gång!

Loppet blev en ganska intensiv historia tyckte jag, eller så var det bara för att jag hela tiden försökte mosa så många watt som jag bara orkade... På slutet hade jag inget att öka med när tre cyklister fick lucka. Svensk Seger genom Fredrik Persson! Jag gnetade mig in strax bakom den trion i en lång sittspurt. B-klassarna som var före mig (gröna prickar framför namnen) blev diskade (en med Zpower och bägge med för många w/kg för B) så på resultatlistan på Zwiftpower står jag som femma.


Ändå helt okej med tanke på att jag hade kört ett 42 km långt race precis innan som tog mig 52:58. Mellan loppen hade jag 7½ minuts vila. Tänkte väl att jag skulle hålla igen lite i det där längre loppet så att jag skulle orka trycka på under det efterföljande kortare loppet. Men är det tävling så är det tävling och jag snittade väl 325 watt där. Tim Cartwright såg ut som en favorit på förhand (han har ett Z efter sitt namn...), han hade ett par stenhårda attacker under loppet och smet också iväg solo mot slutet med ganska långt kvar (typ en mil?). Stark kille.
Jag gnetade in som elva, Tommy Isaksson som 7:a och vi var 15 som gjorde upp om 'et på slutet. 154 till start, 101 tog sig i mål, 83 fick resultat.

En FTP på 5 w/kg är ju faktiskt sjukt mycket. Då måste jag dra 358 watt i 20 minuter och visserligen körde jag kompiskampen på 361 watt. Men det var ju också en maxinsats så det är ju på gränsen. Men jag vill ha ett Z bakom mitt namn och jag har en plan! Det går nämligen att bli granskad också om man har 5 minuter på 6 w/kg under ett lopp. Vilket betyder ungefär 408 watt för min del. När jag körde sådär jättebra på World Cup-loppet i tisdags så hade jag 403 watt i 5 minuter i Box hill. På tisdag så körs nästa World Cup-lopp och då ska vi också köra Box Hill! Ett ypperligt tillfälle för mig att klämma 5 watt till och få ett Z alltså. Där behöver jag ju inte heller gneta ett helt lopp eller förstöra mina egna resultat, utan där krävs det ta mig fan nästan 6 w/kg i 5 min om man ska gå med i backen. Så det får bli ett delmål med loppet på tisdag!

Aja, nog om Zwift. Nu ska vi till dagis, skola och jobb. Skitkul. Vi hörs senare idag om jag har något skoj att skriva om då. Inte för att inte ZADA-approval och Zwift-tävlingar är bland det roligaste som finns att läsa om, men ändå. Kanske något annat ibland också.

2 kommentarer:

  1. Tim cartwright var 2a i 25miles national championship. Snittade 52,5kmh. Ps. Kom ihåg att zadaprocessen från och med inskickad matchande data från utomhus tar ca 4-6veckor:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Utomhus, vem fan cyklar utomhus nu för tiden?!? 😁

      Radera