Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2018-01-06

Tävlingsrapport från Zwift-SM


Hej och god kväll!

Ligger här i soffan och mår räv. Tittar på Linda som jobbar.

Tänkte ändå uppdatera er lite om Zwift-SM som avgjordes tidigare idag. Jag visste inte mycket om hur loppet skulle gå, men jag trodde att jag hade hyfsade chanser på en fin placering.

Starten gick och jag kom iväg bra. Det kändes rätt kontrollerat även om det gick lite fortare ibland. Första gången i backen eldades det på och jag passerade krönet först, gruppen blev nu ca 15 man och en betydligt bättre storlek på klungan då det är lättare att kontrollera 14 cyklister än att hålla koll på 49. Eller hur många startande vi nu var i A-klassen.

Ute på andra varvet av tre så gled jag iväg i en kortare utbrytning (se bild), men då det gått rätt sakta rätt länge så gissade jag att det fanns lite för många pigga ben där strax bakom så jag bidrog inte. Ville ändå gå med då det såg ut som team-körning från dom där SZ-cyklisterna. Det finns ett jättestort svenskt lag på Zwift som heter Team SZ och det såg lite lurigt ut när utbrytningen blev till. Så jag gick med bara för att inte missa något. Vi hängde ändå ihop till backen och där trodde väl jag att det skulle bli en mindre grupp, det var i alla fall min förhoppning. Kanske 4-6 cyklister eller något sådant hade varit perfekt. Tyvärr så blev vi ungefär femton cyklister igen ut på sista varvet.

Jag hade sedan första varvet försökt spana in några som jag dels visste var starka sedan jag kikat på startlistan tidigare men också några som körde bra under loppet. Kimmo Kananen visste jag ju att han är stark, en som heter Tommy Isaksson verkade också stark och Jonas Eriksson hade jag också koll på. Puncheur (som jag var loss med på bilden) slog mig på World Cup-loppet senast och hade ju onekligen också kräm i buggarna.

På sista varvet så gjordes ett par svettiga fartökningar. Den första var jag med på då den kom på ett väntat ställe, men den andra var lite mer överraskande. Där fick jag lasta på lite för att täppa till och gå med. Tyvärr så slår det ju gärna av och alla andra kom också med. Så det var typ femton man in i sista backen igen. En italienare var också med, även om han inte skulle få något resultat i SM så hade han attackerat i backen på andra varvet, så han var också stark.
Första delen av backen var svettig men gick ändå bra. Sedan kom liksom attackerna (Jonas Eriksson, Kimmo Kananaen och italienaren var tre av dom som pep iväg och som jag skulle hålla koll på...) och jag kunde inte gå med. Hamnade med några cyklister (Puncheur och Tommy Isaksson) ett antal sekunder bakom täten och kampen om tätpositionerna var över. Kändes rätt fånigt att dra så få watt så nära målet, men dels var benen kaputt och det var inte lika motiverande att köra om typ en femteplats.

Spurtade ändå på upp mot toppen och blev av med mitt sällskap. Enligt det arrangören hade gått ut med så gällde följande: "slutet är på toppen av vulkanen när ni passerar genom KOM portalen på toppen. Fortsätt gärna någon meter för säkerhets skull". Så jag körde igenom portalen (som jag trodde var målet) och tryckte på tills det började gå utför. Där slog jag av. Efter en stund så kom en text upp som sa typ Swedish Championships, min tid, watt och något sådant. I efterhand visade det sig att det hade kommit upp där målet var. Alltså typ 6-700 meter efter där målet skulle vara.

Jon Rydholm vann, Jonas Eriksson blev tvåa och Kimmo Kananen blev trea enligt den preliminära resultatlistan. En som heter Patrik Lindroth var också med där och hade väl blivit tvåa om han inte blivit diskad(?). Gissningsvis för att ha kört utan pulsmätning. Italienaren var också före mig.

Jag hade blivit femma om mållinjen varit under KOM-portalen. Nu står jag istället som 8:a i resultatlistan och 10:a om man räknar med italienaren och Patrik.

Hade i alla fall jävligt roligt och flest watt per kilo under loppet. Även om det kanske säger att jag borde ha kört lugnare... 4.4 w/kg över 88 minuters tävlande (inklusive 6-700 meter på slutet där jag i princip bara rullade utför...

Kommer kanske på något mer att skriva om loppet, men då får ni det under morgondagen. Tack för idag alla inblandade!

Topp 15 (preliminärt) idag:

1 kommentar:

  1. Här kan du se repris på Zwift-SM med kommentatorer.
    https://www.youtube.com/watch?v=JjVXU_umoDY

    SvaraRadera