2018-01-09

Skitpass och World Cup i Zwift


Hej och god morgon!

Igår kväll var jag ute och åkte skidor, eller skitor kanske det snarare var? Jäklar så förbannad jag var på allt och inget efter en stund där i skogarna kring Stångtjärn. Spåren var sladdriga. Jag var inte bra. Jag körde på efter bästa förmåga ändå men pulsen var låg. Finns inte mycket som är värre än att försöka hålla intensitet och så går det bara inte. Jag avskyr träning där pulsen blir för låg. Det är ju en sak när pulsen är låg och jag höjer intensiteten så att pulsen höjs, men när jag saknar förmågan att ens få upp pulsen trots att jag kör så mycket som jag kan. Då blir det jobbigt. Eftersom spåren var dåliga, så försvann också mitt fäste efter ett tag och då var spåren kassa, jag kass och skidorna kassa. Kasspass.

Det är ju ändå skönt att det här var mitt största problem i livet igår. Då är det rätt bra ändå egentligen.

Jag hade släpat med mig pannlampa som jag också åkte runt och störde mig på inledningsvis. Men när spåren var dåliga på elljusspåret och jag tänkte för mig själv att det åtminstone blir bättre på dagspåren, så blev det bara ännu en motgång när det sedan inte ens var spårat annat än i elljusspåret. Ridå, liksom. Då fick jag i alla fall kasta av mig den där pannlampan så jag slapp den åtminstone. Så jag körde väl tre varv på Stångtjärns elljusspår och fick därmed ihop 23 kilometer på en timme och 46 minuter. 4.38 min/km alltså, så det var snabba spår i alla fall.

Vinterns andra skidpass och det första där jag liksom försökte få träning av det. Borde ha hållit mig till cykling.
Här hade jag hoppats på fina spår...

Nu hoppas jag att det kommer lite mer snö, så spårpatrullen får bättre förutsättningar att göra fina spår igen. Riktigt gnällinlägg, men igår hade jag inte någon av mina bättre dagar. Brukar ju ha tålamod så det räcker och blir över men igår slog jag stavarna i snön ett par gånger och åkte runt och svor för mig själv. Det blir några få sådana pass per år och igår hade jag ett av dom.

Men.
Idag blir det World Cup i Zwift-världen. Förra gången var jag typ 47:a av typ 285 startande. Eller 30:e i A-klassen. Av någon anledning så saknas två av dessa i World Cup-ställningen så där ligger jag 28:a.
Till dagens race så verkar dom har ändrat lite så att varje klass startar var för sig. Alltså A först, sedan startar B två minuter senare och så vidare. Lite trist tycker jag som gillar stora startfält och där man får mäta sig över klassgränserna. Men å andra sidan blir det lite lättare att hålla koll på sin klass och färre att stimma runt med. Jag har ingen aning om hur många som ska köra, men jag hoppas att det går bättre än förra gången i alla fall. Då var det 50 som fullföljde i A-klassen.
Banan i sin helhet har jag inte kört någon gång förut, men det mesta och mest kritiska har jag kört innan. Det blir 42 kilometer fördelat på två varv där Box Hill ska passeras en gång per varv. Mycket plattåkning däremellan, men det kommer bli svettigt ändå med så många duktiga cyklister med.

Skönt att ha klarat av årets sämsta pass igår, så att jag slipper få det idag.

Vi hörs senare i kväll, då är mungiporna förhoppningsvis mer uppåt än vad dom var igår kväll.

2 kommentarer:

  1. Tjena, har du skrivit om din swift setup? Hade varit lite kul att se hur du kör med din monark och vector pedaler eller?

    SvaraRadera
  2. Jag kan rekommendera skateskidor om du har svårt få upp pulsen! Där har jag det omvända, jag har svårt att hålla ner pulsen i Zon 2 vid längre turer =)

    SvaraRadera