2018-01-11

Prognos inför Kompiskampen och Zwifts antidopingbyrå

Hej och god förmiddag!

Jag håller på och försöker peppa upp mig själv lite inför kvällens omgång av Kompiskampen här. Har räknat lite på det och tror att jag kommer landa på 334.8 Monarkwatt. Okej, lite av min prognos är också en förhoppning. Jag tog ju decemberrekord för mitt deltagande i Kompiskampen senast och jag tänker att det vore kul att fortsätta på den inslagna vägen med att göra min bästa januariomgång av Kompiskampen någonsin. Så jag behöver slå 332.5 Monarkwatt. Det betydde då 4.59 w/kg och vill jag ta nytt januarirekord i w/kg så måste jag över 4.81, det kan bli svettigt men kan också gå. Jag får väl ta i lite mer bara...

Arkivbild på mina håriga ben, bjuder på det!

Det skulle vara lätt att frambringa lite extra pepp och motivation genom att köra Zwift samtidigt. Men jag vill kunna jämföra mina siffror med hur jag presterat tidigare så det vill jag inte göra. Eventuellt så skulle jag kunna köra något Zwiftrace på datorn utan att se skärmen. Alltså bara starta upp ett race, klämma min maxtjuga och sedan låta loppet gå som det går Jag borde nämligen kunna klara över 5 w/kg enligt Garmin/Zwift och det är ju lite av en magisk gräns där. Då blir man kontrollerad av deras Zwift Anti-Doping Agency (ZADA). Om man sedan kan bevisa att man är sådär ruskigt stark så blir man man ZADA-Approved.
Resultatlista från CVR World Cup. Alla cyklister med ett sådant där coolt Z efter sitt namn har fått stämpeln ZADA Approved och kan alltså klämma över 5 w/kg väldigt länge om det skulle behövas.

Meeeen, jag ska väl vara schysst och inte sabba någons race genom att köra en maxtjuga. Jag får köra hårt på något Zwift-race någon annan gång istället....

3 kommentarer:

 1. Eller så tar du tempohojen i Zwift och kör en maxtjuga på ett TT-lopp. Då kan ingen drafta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att köra ett tempo hade förstås varit ett sportsligt alternativ, men det finns så få.. :/

   Radera
 2. Ja det är ju extremt lättfuskat i Zwift, jag har använt programmet men inget som föll mig i smaken alls, så jag slutade efter ett par veckor. Men jag förstod inte hur jäkla snabbt jag körde egentligen eller rättare sagt varför jag körde ifrån alla. Jag fattade ju inte inställningarna så jag bara tryckte ok på allt och då vägde jag tydligen 67kg eller nått annat mesigt. Och har man en normalvikt på 95 blir det ju lite (omedvetet) galet.
  Så det där cykeldataspelandet med fusk det får vara för min del, bättre kolla motocross på datorn samtidigt istället :-)

  SvaraRadera