2018-01-10

Ett riktigt bra resultat på CVR World Cup!

Hej och god morgon!

Ny dag med nya möjligheter. Igår så skrev jag ju lite om att jag hoppades på en bra placering i CVR World Cup på Zwift. Mitt mål var att bli topp 20. Jag börjar lära mig mer och mer om tävlandet på Zwift och det påminner väldigt mycket om att tävla på riktigt, det svåra är bara att man ska sitta på en testcykel eller trainer och liksom föreställa sig att man tävlar.

Vi blev 80 startande i A-klassen igår och det var fler än jag räknat med, tänkte att det kunde bli svårt med den där topp-20 men jag skulle göra mitt allra bästa. Snabb start som vanligt och ett par tre svenskar med i tätgruppen som bildades på Londons gator. Några kortare motlut där det bara gällde att vara på tårna och sedan lite av en väntan på Box Hill. En backe på ca: 7 minuter. Totalt skulle 42 km avverkas på två varv.

In i backen på en ganska bra position, pigga ben och jag kunde följa med länge och väl även om det var jobbigt. Tog mig över toppen i täten faktiskt och det kostade mig 397 watt i 7:20, eller lite drygt 5.8w/kg. Så det var en riktig maxinsats för min del. Nu väntade mer eller mindre en lång väntan till backen kom igen på slutet av varv två. 21 cyklister i förstaklungan och några kortare fartökningar men inget riktigt farligt. Återhämtning så gott det gick. Med 21 cyklister kvar och luckan bakåt bara blev större så förstod jag att topp 20 låg i mina händer.

Box hill är uppför i ungefär 2.7 km, sedan är det ett platt parti och lite utför innan det kommer en superbrant kick upp till absoluta toppen. Jag hängde med täten i två kilometer upp andra gången men tvingades tyvärr ge mig. Tappade 24 sekunder till bergspriset som ligger uppe på platån och låg då 17:e (14:e om man räknade bort tre som diskades från tätgruppen). Tidigare hade fyra släppt och jag såg till att hålla bra tryck hela vägen in mot målet för att inte bli inhämtad av dessa. Höll undan och kvitterade in en finfin 14:e plats preliminärt!

Det gick faktiskt bättre än vad jag hade hoppats på, men visst hade det varit gött att kunna gå med den sista biten upp där på andra varvet också. Inte mycket som saknas dock. Hade jag bara hängt med gruppen så hade det ju kunnat bli någon placering bättre också. Hoppade tack vare detta upp från 28:e till 12:e plats i totalen, så nu får jag ladda om till nästa tisdag och nästa deltävling.

Jag körde med fläkten på och ytterdörren på glänt. Minus tretton fjorton grader ute och på slutet hade jag knappa sju plusgrader inomhus. När jag hade gått i mål och pulsen gick ner så blev det snabbt väldigt kallt... Men nöjd ändå givetvis eftersom loppet gick bra.

Passering av bergspriset första varvet.

Data från Garmin Connect för loppet:
Tid: 58:48
Snitt/maxpuls: 165/185 (85/95,4%)
Snitt/maxkadens: 89/119 rpm
Normaliserad effekt: 332 watt
Snitt/maxeffekt: 313/749 watt
Medeltemperaturen i rummet var 8.4 grader under loppet.

Nu siktar jag på totalvila idag och sedan januariomgången av Kompiskampen imorgon!

Har ni absolut inget bättre för er så går det att se gårdagens lopp i repris här. 56:55 in i sändningen fick jag en liten hälsning också, tack för den!

3 kommentarer:

 1. haha, coolt att min hälsning kom fram, spännande att kolla på loppet, mycket bra kört, Goooo Öijer !!!!

  SvaraRadera
 2. Riktigt starkt kört. Nästan 6 watt/kg i över 7 minuter är riktigt imponerande. Normaliserad effekt på över 330 watt i nästan en timme visade att det inte var någon lek precis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! För mig var det jobbigt i alla fall. ☺️

   Radera