Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-11-09

Pannlampsrace imorgon och dagens träning


Hej Cykelvänner!

Vet ni vad?! Nej, det vet ni kanske inte men då ska jag berätta det nu. Ida Jansson bjuder nämligen in till pannlampscykling i full fart imorgon kväll. Jag har aldrig kört något sådant där innan, så det kommer bli kingkongkanonkul! Har därför börjat testa med lampor, kamerafästen och annat till hjälmen. Brukar ju köra med både lampa och kamera på styret när jag använder dessa men nu ska jag istället ha båda på hjälmen. Vill ju ha ljuset där jag tittar och filma där man ser något.
Tänkte att det också är dags för en ny sådan där Youtube-video till min kanal.

Anmälan från 18:00, folk som eventuellt hellre springer (!?!??!??) än cyklar startar strax efter 18 och klockan 18:30 så startar cyklisterna som kan välja på två olika distanser. Tävlingscentrum kommer ligga vid slutet av Second chance och det är skyltat från Sjulsarvsparkeringen. Läs mer på evenemangssidan: https://www.facebook.com/events/462212250631531/
Bjud också in era vänner dit!

-----

Idag har jag kört en variant av enminutsintervaller. Normalt sett så kör jag oftast en minut stenhårt, vilar en minut och repeterar detta ett antal gånger. Den här varianten lärde jag mig förra millenniet av coach Anders Lind, på den tiden så kallade vi den för kortbacke.
Det hela går ut på att man kör stenhårt i 45 sekunder för att sedan öka/spurta/maxa 15 sekunder följt av den där sköna minuten med vila innan man går på't igen. Tänk att ni kör stenhårt i en backe som tar ungefär en minut och ni ska spurta upp och över krönet, lite så ska det vara. Kortbacke.
Jag försökte hålla 450 monarkwatt i 45 sekunder för att sedan ligga på 500+ monarkwatt sista 15 sekunderna. Mitt personbästa för vanliga ettor är 473,5 monarkwatt men det här är något helt annat. Hade en dröm om att fixa femton intervaller, men efter sju så fanns det inte mycket kvar att hurra för i buggarna så efter 11 intervaller kastade jag in handduken. Nästa gång siktar jag nog kring 440 watt under dom inledande 45 sekunderna.
Så här ser intervallerna ut i en graf med effekt som grå bakgrund och puls i rött. Notera gärna att pulsen inte går ner lika mycket mot slutet av passet, jämfört med hur långt ner pulsen hinner efter första intervallen. Ett bra tecken på jobbigt.

1 kommentar: