Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-11-24

Nya elitlag på dam och herrsidan: Stockholm CK

Hej Cykelvänner!

Det var inte längesedan som jag presenterade Team Ormsalva för er och nu är det alltså dags att presentera nästa satsning på svensk elitcykel: Stockholm CK.
På herrsidan så är det cyklister från Valhall, Södertälje och det bästa från Uppsala. Kryddat med Freddy Johansson från Kopparberg som också tar med sig sina sponsorer Crescent och TEC in i det nya laget.
Det blir stora lag både på dam- och herrsidan och det ska bli spännande att se vad dessa kan göra mot övriga lag.

Eftersom jag inte är någon journalist så gör jag som övriga svenska cykelnyhetssidor (som dock verkar ha missat denna nyhet +ANDRA) och publicerar en pressrelease:


"Stockholm Cykelklubb startar elitlag för herrar och damer


På mindre än ett år har Stockholm Cykelklubb (SCK) tagit steget från nybildad klubb till att samla några av Stockholmsområdets bästa dam- och herrcyklister i en fokuserad elitsatsning på landsvägssidan.

Tillsammans med våra huvudsponsorer teknikkonsulten Rejlers och Crescent/TEC kommer SCK nästa år att ha konkurrenskraftiga lag i både dam- och herrelit med en uttalad målsättning att vara med och konkurrera om medaljer i svenska mästerskapen på linje och tempo för både herrar och damer. Lagen samlar några av stockholmsområdets bästa tävlingscyklister i en kombination av unga lovande cyklister och mer erfarna tävlingscyklister.

”Efter att ha börjat cykla tillsammans säsongen 2014 har de dryga 40 medlemmarna i den ursprungliga gruppen, med hjälp av vår huvudsponsor teknikkonsulten Rejlers, fortsatt att ständigt utvecklas”, konstaterar Thomas Backteman, ordförande i Stockholm Cykelklubb. ”2015 tog vi steget och bildade klubb eftersom flera av medlemmarna i laget, Rejlers Cycling Team, ville börja tävla tillsammans. Nu tar vi nästa steg genom att samla några av stockholmsområdets bästa tävlingscyklister på både dam- och herrsidan. Det känns roligt att kunna vara med och skapa ett nytt konkurrenskraftigt cykel lag i Stockholm för att på så sätt bidra till att stärka cyklingen som sport i Sverige”, konstaterar Thomas Backteman.

”På Rejlers har vi jobbat strategiskt med hälsofrågan under många år och vi gör olika satsningar för att få våra medarbetare att må bra, cyklingen är en av dem. Jag har rest runt i Norden och delat ut cyklar på Rejlers kontor, i samarbete med det svenskägda cykelmärket Bianchi. Cyklarna ska användas av medarbetarna för att åka på kundbesök och i några av alla de motionslopp som anordnas runt om i Norden”, säger Peter Rejler, vd och koncernchef på Rejlers.
För ytterligare information

Stockholm Cykelklubb
Thomas Backteman, ordförande, 0708 311 166
David Schwieler, kassör, 0709 380 426

Rejlers
Peter Rejler; vd och koncernchef, tel. 070-602 34 24
Lisa Rejler; Investor Relations & CSR-chef, tel. 070-399 08 06


Damelitlaget består av följande cyklister:
Sara Penton (Sara kommer primärt tävla utomlands under 2016)
Mikaela Persson (Mikaela kommer primärt tävla utomlands under 2016)
Emmy Thelberg
Cecilia Widegren
Camilla Backman
Camilla Lundberg
Ulrika Högberg
Anna Nyhlen
Ingrid Kjellström
Jenny Werner

Herrelitlaget består av följande cyklister:
Thomas Wahlgren (tidigare Valhall)
Edward Wendelin (tidigare Valhall)
Christopher Harnesk (tidigare Valhall)
Matti Scheffer (tidigare Valhall)
Peter Eggertsen (tidigare Fredrikshof)
Staffan Arvidsson (tidigare Uppsala)
David Bartolome (tidigare Uppsala)
Lucca Mazzurano (tidigare Velo)
Freddy Johansson (tidigare Kopparberg)
Tobias Stridsberg (tidigare Södertälje)
Nils Penton (tidigare Södertälje)
Patrik Morén (tidigare Södertälje)
Marcus Linder (tidigare Södertälje)


Om Stockholm Cykelklubb
Som Stockholms enda fokuserade klubb för elitmotionärer erbjuder Stockholm Cykelklubb en länk mellan tävling och motion. Klubben erbjuder ambitiösa motionärer och elitcyklister en ständig utveckling. Tillsammans lyfter vi laget och helheten blir större en varje enskild individ – laget är starkare än jaget!

Klubben startades 2015 och har drygt 160 aktiva medlemmar med lag och aktiva på både dam- och herrsidan som tävlar på elit och master nivå i Sverige och internationellt. Klubben har blivit ett givet inslag inte bara på de svenska tävlingsbanorna men också i alla större motionslopp i Sverige och internationella."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar