Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-11-01

Böls kyrka

Hej!

Idag ville jag göra något med barnen ute i naturen, så det blev en "hemlig resa" till Böls kyrka. Böls kyrka är ett 12 meter högt flyttblock som är ett av Faluns naturminnen. Inspirationen till att åka dit fick jag från en Facebook-vän som varit dit nyligen. Verkade häftigt, tyckte jag.

Böls kyrka ligger ca: 7 km norr om Böle, i riktning mot Vintjärn alltså. För exakt position, klicka här: http://kartor.eniro.se/m/n8uhT Kommer man från Falu-hållet så åker man alltså till Böle och svänger där norrut mot Vintjärn. När man åkt en liten bit och ser Lilla Skifttjärnen på vänster sida så är det nästa vänster in på en liten grusväg.
Man kan vandra en stig dit, som enligt uppgift ska ta ca: 20 minuter. Men då jag hade med mig Frida så ville jag skippa promenaden och körde därför grusvägen hela vägen in. Stannade på en av fickorna strax innan vändplanen och därifrån blev det ca: 75-100 meter promenad till Böls kyrka.

Mäktig sten! Barnen skrek av glädje när de såg stenen och sprang dit.

Efter att ha lekt och härjat runt den där stora stenen ett tag så tog vi stigen en bit tillbaka för att utforska skogen lite och kanske hitta någon mer sten.

Hittade en mer medelstor sten ca: 100 meter från Böls kyrka som vi kunde klättra upp på, larvigt på toppen!

Sedan gick vi tillbaka till bilen och jag matade Frida lite medans barnen lekte på stenar på andra sidan vägen. Där hittade vi ytterligare naturliga lekplatser.
Allt som allt så blev ju det här en riktig toppendag med avrundning av stenleken på Restaurang och pizzeria Sorento i Svärdsjö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar