Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-11-10

Bilder och resultat Moonlight XCO

Men alltså, shit vilket kul evenemang! Stort tack till Ida och den Janssonska familjen för att på kort tid dragit ihop det här och lockat så många duktiga cyklister. Superkul verkligen och jag hoppas att vi framöver får se fler sådana här tillställningar i Falun.

I kväll var det ju alltså en träningstävling i mörker som gällde och skogarna vid Lugnet var platsen. Jag kom dit med starkt självförtroende, bra träningsbakgrund och bibehållen tävlingsvikt. Banan startade med en backe som gick i etapper med korta tvärbranta partier följt av slakmotor. Väl uppe på toppen så bar det sedan ner utför dom två handbyggda stigarna Second Chance och Halloween Knights. Intensivt värre alltså och fem varv skulle avverkas.

Starten gick och helvete vad många snabba cyklister det finns. Jag tyckte som sagt att jag ändå låg bra till formmässigt, men jag var ändå helt chanslös i startrusningen. Längre upp i backen så hade jag lyckats ta mig upp något i fältet. På väg utför så körde jag på så mycket jag kunde men kände ändå att jag hade någon direkt på hjul. Släppte förbi Oliver Lindblom och försökte hänga med honom på den andra handbyggda stigen. Anton Olstam, Oliver och jag kämpade sedan mot varandra loppet igenom. Jag var strået vassare uppför och framför allt Anton var snabbast utför. På toppen så släppte jag båda förbi mig för att inte vara i vägen och få några snabba hjul att försöka följa.
På tredje varvet så släppte jag förbi Anton på toppen men hade någon sekund till Oliver. När vi kom ner så var Anton en bit före mig som var en bit före Oliver. Lyckades ta mig ikapp och förbi Anton ännu en gång och släppte förbi honom innan utförsåkningen igen och försökte hänga på utan att lyckas ännu en gång.
När vi gick ut på sista varvet så fick jag höra att Anton låg trea och jag hade bestämt mig för att försöka ta den placeringen. Så, precis som på övriga varv så tog jag mig ikapp och förbi i backen och denna gång så höll jag inte igen när toppen närmade sig. Istället så gav jag allt för att ha så stor lucka som möjligt till utförsåkningen. Förhoppningen var givetvis att hålla hela vägen ner men om Anton skulle komma ikapp mig på första halvan (rätt troligt att han skulle göra det faktiskt) så tänkte jag släppa förbi honom innan avslutningen. Vill ju inte vara en bromskloss bara för att bli trea på en träningstävling.
Märkte snabbt att Anton inte närmade sig och det var mörkt bakom mig, hade han fått problem?! När jag själv avslutade den första handbyggda stigen så gick fästet till min Kina-lampa sönder och hängde i sladden och dinglade från styret. Åkte därför jättesakta ner sista halvan utför för att lampan skulle hänga kvar och dels för att jag såg så mycket sämre nu. Det visade sig sedan att Anton tappat batteriet till sin lampa, så han hade också fått det kämpigt utför...

Jag blev alltså trea och Matthias Wengelin hade åkt hit från Örebro för att ge oss en lektion i hur snabbt man kan cykla. Henrik Jansson blev tvåa.
Cyklister +ANNAT samlade på elljusspåret.

Nu kommer bilder, tagna av Erik Åkesson:
Henrik Jansson in action.

Cyklister på väg uppför. Om jag är med i bilden så är jag troligtvis cyklist tre eller fyra i bild.

 På väg utför och in på avslutande halvan av stigpartierna.

Supersnabba Wengelin.

Tvåan Henke Jansson, ettan Matthias Wengelin och så jag då.

Lite fler bilder från kameran, fortfarande Erik som fotograf:

Stefan Carlsson lyckades också fånga mig på bild:

RESULTAT MOONLIGHT XCO 2015:
Cykel 5 varv:
1. Matthias Wengelin 27:32
2.Henrik Jansson 30:21
3.Henrik Öijer 31:23
4.Anton Olstam 31:34
5.Oliver Lindblom 32:05
6.Alexander Ehrlin 32:40
7.Mikael Löfgren 34:12
Cykel 3 varv:
1.Tobias Lundin 19:50
2.Linus Persson 20:25
3.Edwin Kloo 20:33
4. Ludvig Kitzberger 22:51
5.Jack Kock 24:50
Löp:
1.Isak Nordin 15:35
2.Tom Forsberg 17:03
3.Ida Jansson 17:50
4. Erik Åkesson 18:07

Garmin-data:

1 kommentar: