Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-11-05

Kompiskampen säsong 2 del 1

Hej!

Det är ju bra att känna sig själv och sin kropp. Efter att ha kört mycket testcykel och mycket med mina Garmin Vector-pedaler så har jag lärt mig en hel del om mig själv och min kapacitet. Så, jag gissade för mig själv att jag skulle kunna fixa 335 watt idag och satte det som mål tillsammans med en liten belöning på Twitter:


Sedan så var det väl bara att börja veva då...
Fick faktiskt avbryta redan efter 1:40, men det var bara för att klockan tappade kontakten med Vector-pedalerna till och från. Ville ju kunna ha lite data för att backa upp det jag skriver här och inte bara gå på att jag höll ungefär xx i kadens med 3.6 kilos motstånd.
Efter att ha startat om allt så gick det bra.

Cyklingen gick också bra. Gick ut lite för hårt egentligen, så jag fick lida rätt mycket sista två tredjedelarna av den där tjugan. Försökte öka lite igen med sex minuter kvar men fick gå ner lite ganska snart igen för att inte spränga mig totalt. Sista minuten gick dock att köra på vilja och pannben.
338.4 Monark-watt blev det.

Färre återhämtningstimmar än jag trodde att det skulle bli.

Den här smakade riktigt bra efteråt!

Så, Kompiskampen säsong 2 del 1 slutade såhär:
5:e november 338.4 watt och 69.7 kilo. All data hittar ni här: https://connect.garmin.com/modern/activity/947536702

Jämfört med förra säsongens siffror så är jag alltså ungefär i februaris styrka redan nu:
26 November 291.4 watt, 71.4 kilo
23 December 300.8 watt, 72 kilo
19 Januari 316.8 watt, 70.2 kilo
22 Februari 345.6 watt, 69.6 kilo
22 mars 355.2 watt, 68.9 kilo

Jag har ett bättre år med träning med mig, jag har hållit mig frisk och har alla förutsättningar för att ta ytterligare ett kliv till nästa säsong. Det här ska bli en härlig vinter!

3 kommentarer:

 1. Bra kämpat!

  Ser att du gjorde stora framsteg mellan januari och februari jämfört med t.ex november-december. Fokuserade du på annat än att höja FTP just dessa månader eller var januari/februari bara bra månader på så sätt att du tränade mer och höll dig frisk?

  Kör min första säsong av kompiskampen och är därför lite nyfiken :)

  /Kalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   November och början av december var präglade av sjukdom. Från ungefär månadsskiftet januari/februari började jag fokusera mer på långa intervaller i min träning och det var ju bra för Kompiskampen det.

   Radera
  2. Kompiskampen är ju en kul grej som peppar lite extra men jag inser mer och mer att det finns många andra aspekter man som cyklist behöver vara bra på än att enbart kunna pressa många watt i 20 minuter.

   Tack för svar och för en bra blog :-)

   Radera