Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-11-09

Hockey och lite träningssammanfattningar

Gårdagens farsdag-present från Filip: en eftermiddag i Hedemora ishall!

Filip var målvakt igår och laget vann. Han var väl ändå inte sådär jättenöjd med sin insats och tyckte själv att han borde ha stoppat någon mer puck. Söt ändå när jag tog på honom skydden... Han är ju inte direkt stor för sin ålder och målvaktsskydden var inte direkt i hans storlek heller. Dom var nog inte i rätt storlek för någon i laget så han såg väldigt liten ut därunder. En gång så fick domaren hjälpa honom upp på benen igen.

-----

Det blev ingen träning igår, ibland blir det ju så. Men eftersom jag körde kompiskampen tidigare i veckan så hamnade jag ändå på rätt antal pass för veckan, även om det nu blev lite mindre tid än vad programmet sa. 20 minuter all-in gav nog ändå mer i träningseffekt så jag är jättenöjd med min första och lätta vecka på vinterträningen.
Totalt blev det 6 timmar, 6 minuter och 41 sekunder tränat, varav 49 minuter och 20 sekunder i intervall-tid. Det låter inte mycket och för en elitcyklist så är det väl inte det heller. Men det här är mina förutsättningar och dessutom en lätt vecka. Det blir lite värre denna vecka och ännu värre veckan efter det.
Nästa vecka innebär ungefär dubbelt så många intervallminuter men bara marginellt mer träningstid, kul!

Totalt så har jag tränat 382 timmar och 39 minuter på årets 312 första dagar. Ser alltså ut att hamna någonstans kring 420-440 timmar totalt på året om jag håller mig frisk och hel. Inte heller det är mycket för en elitcyklist, men helt okej tycker jag och förra året så tränade jag totalt 375 timmar, så det har gått åt "rätt" håll.

Är så imponerad och avundsjuk på alla er som fixar att träna två pass om dagen, själv så lyckas jag bara med det om jag jobbpendlar och det gör jag ju inte längre på grund av föräldraledigheten. Hade väl inte kört dubbelpass varje dag ens om jag kunnat, men någon gång ibland så kan det vara nyttigt. Får istället sikta på ännu bättre kvalité på dom pass jag hinner och kan köra.

-----

Nu ska Frida och jag, handla, lämna in bilen på en liten service och senare idag så ska jag köra en liten variant på enminutsintervaller. Det kommer inte bli kul!

1 kommentar:

  1. Bra, då vill jag läsa allt om intervallvarianten sen; )
    Försöker hitta inspiration till träningen så att man kanske lyckas bli snabb nån gång i framtiden.

    SvaraRadera