Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-11-07

MTB-distans

Hej cykelvänner!

Idag stack frugan iväg med barnen på lite äventyr, så jag fick några timmars cykling med mindre dåligt samvete och utan stress hem. Sådant är alltid uppskattat! Tänkte först köra hela Långa Lugnet, men när jag kom till övningsområdet så stod det att det var skarpskjutning idag, så jag struntade i det mesta av förstaslingan och hakade på den i slutet istället.

Ute på andraslingan så punkterade jag. Faktiskt tredje gången jag punkterar med den heldämpade och då har jag ändå inte haft den speciellt länge. Två punkteringar med Kenda-däck och idag med Continental-däck. Fick tjöta lite med Fredrik Ericsson och Joakim Berggren där när jag punkterade. De var ute med någon vän och hade myscyklat med stopp för korvgrillning och allt.

Tredjeslingan har jag alltid haft svårt att hitta runt på, men nu fixar jag det nog helt utan GPS. Den svänger ju rätt mycket fram och tillbaka och man åker mycket på skidgator som ser likadana ut. Det gick bra att cykla även ute på tredjeslingan och jag kände mig trygg och flowig på dom handbyggda stigarna. Såg en cyklist med kortbrallor, kollade ner på cykeldatorn som visade 6,4 grader Celcius. Måste väl ha varit lite småkyligt?

Efter Långa Lugnet-cyklingen så åkte jag hem, satte på lamporna på cykeln och körde norrut för några valda delar från Gamla Långa Lugnet. Norlingberg, Törnbergs väg och så Rog-skramlet följt av grusvägen förbi Haghed.
Tog en Powerbar efter ungefär tre timmars cykling då jag började bli ganska så krispig. Håller på med något som liknar Tomas projekt, så det finns inte så mycket överflöd i depåerna just nu. Åt två tredjedelar av kakan först och så den sista tredjedelen en stund senare och lyckades hålla blodsockret uppe nästan hela vägen hem.

Kom hem efter knappa fyra timmar, glad som en speleman. Åt lite plättar som låg i kylen, duschade och gjorde sedan pizza. Den föll väl inte ungarna i smaken direkt, de är ju vana med pizza av sämre kvalitet... Så jag fick väl äta nästan tre fjärdedelar av en pizza gjord på ett recept för två pizzor. Mätt nu.

Efter en morgon med regn och en förmiddag med moln så tittade solen fram i början av mitt pass!

På väg ut på Långa Lugnets tredjeslinga.

Ville ta någon bild i mörkret också, funderade ett tag och kom fram till att Törnbergs väg kunde nog bli bra. Tänkte först en stillastående cykel som lyser upp en bit av stigen men när jag väl var på vägen så tänkte jag om.
Hittade en sten som var ungefär två meter hög, ställde kameran på den med 6 sekunders slutartid och självutlösaren inställd på 10 sekunder. Första försöket och det blev ju faktiskt ganska så coolt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar