Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-11-30

Sammanfattning, målsättningar och utveckling

Hej och god morgon cykelvänner!

Vi kan väl börja med att sammanfatta min förra veckas träning. Det blev ju ungefär som planerat, även om jag sprängde mig i mitt pass med 4x4 och bara körde 1:36 av den sista fyran. Nu får vi bara hoppas att jag lärde mig något av det där. Troligtvis inte, men hoppas går ju! Totalt blev det sju timmar och 27 minuter träningstid, varav 27 minut intensivt. Nöjd med tre av fyra pass.

Igår körde jag ju fyra timmar distans och det var ju bra. Insåg dock ungefär sju timmar efter att jag kommit hem att jag enligt planen bara skulle ha kört tre timmar. Inte jättefarligt egentligen, men onödigt att åka runt och skarva ihop fyra timmar kan jag tycka så här i efterhand då. Grejen är ju också att passet kördes på söndagen fast jag helst hade haft den dagen som en vilodag, för idag kör ju mellanveckan igång och det blir då med ett fyratimmarspass i ryggen.

Denna vecka innehåller fem pass och min plan är så här inledningsvis att försöka styra dom åt veckans första dagar, istället för att ta två vilodagar nu och sedan köra fem på raken. Detta för att jag ju sedan går in i den tuffa veckan som senast det begav sig var just rätt tuff.

Den 25:e november så körde jag 10 spurter där jag för första gången denna vinterträning hade minst 1000 watt i varje spurt. Åtta av dom spurterna var över 1100 watt så jag satte ett mål om att lyckas dra minst 1100 watt i 10 spurter och vet ni vad? Det gjorde jag igår! I min sämsta spurt igår nådde jag 1120 watt. Nästa mål blir att ha minst fem spurter över 1200 watt, igår var två stycken över 1200.
Jag tror inte att jag är ensam om att gilla utveckling, det gör vi nog alla. Jag gillar ju dessutom att hålla koll på min utveckling, analysera det jag gjort och sätta nya mål för att sporra vidareutveckling.

En målsättning som jag inte fixade i förra veckan var mitt snitt på 7 sömntimmar/natt. Jag var inte långt ifrån, men det räcker ju inte att skjuta nära. Jag kör på med samma sömnmålsättning denna vecka och jag kände ju att med målsättningen så ansträngde jag mig lite mer för att sova mer och det är ju något som jag behöver. Jag gillar helt enkelt att jobba med målsättningar och sätta lite press på mig själv. I natt blev det 7 timmar och 20 minuter, så jag börjar på plus.

Nu ser jag fram emot ett par lite tuffare veckor där jag hoppas kunna ta mig igenom dom med hedern i behåll. Varje dag tar mig en dag närmre tävlingssäsongen. Tiden går fort när man har roligt!

En annan kul grej igår var att jag nådde över 5000 följare på Instagram! Bli en av dom du också: www.instagram.com/henrikoijer

1 kommentar: