Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-06-06

Tävlingsvarv för cykel i Falun

Inspirerad av TCT och Falkenloppet så har jag kikat på potentiella tävlings/träningstävlingsvarv i Falu Kommun (med omnejd). Har ni ytterligare förslag, eller kanske kanonbanor på er ort? Min tanke är att varvet ska mäta någonstans mellan fem och 20 kilometer och helst gå så lite som möjligt på större vägar. Korta varv och flera varv gör det enklare och säkrare att arrangera/träna. Ingarvet GP eller andra banor i stadsmiljö är ju annars kanon, men jag är nu ute efter banor av mer linjeloppskaraktär och minimal konflikt med andra trafikanter.
Lilltäkt/Sundbornvarvet 7.8 km

Svärdsjön runt 10.4 km

Varpan runt 13.9 km

Vikasjön runt 12.8 km

Milsbovarvet (Borlänge & Säters kommun) 16.4

5 kommentarer:

  1. Det finns en "variant" av sunbornsvarvet. Man åker via rostberg,toftbyn,sundborn,,skuggarvettill rostberg igen!
    Lite grusvägen, men den brukar vara av god kvalit'te.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kikade på den men valde bort den just på grund av gruset. Annars är ju Vassbo-Aspeboda-Olsbacka-Vassbo också fint.

      Radera
  2. TCT har kört Vikasjön förut med valt bort den (via Sörbo och direkt FOlkarbyn-Rensbyn, med mål precis innan man kommer ut på stora vägen). Funkar med ca 15 (max 20) startande, men är man fler är det väldigt trångt och dålig sikt avseende mötande speciellt Folkarbyn/Sunnanhaga

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är svårt att hitta bra vägar för gemensamma fartträningar. Säkrast av dessa är nog Svärdsjön, men den ligger också längst bort..

      Radera
  3. Ang Vikasjön. Jag skulle rekomendera att man kör från Vika Kyrka till Sörbo (för att få med några trevliga backar.

    SvaraRadera