Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-06-13

Flaskställ bakom sadeln

Köpte detta flaskställ från Bontrager igår på Cykelcentrum i Borlänge. Priset var 319:- och fördelar med just denna var att man kan välja om man vill ha en eller två flaskor, man kan justera vinkeln på flaskställsfästet och så fick man med två flaskställ och slapp fundera över det.
Stod och tittade en stund på sådana där små väskor för gel och bars som man sätter uppe på överröret också men tyckte inte att någon av modellerna föll mig i smaken. Nu är det väl riktigt svårt att hitta några sexiga överrörsväskor eller flaskställ bakom sadeln, men ändå. Jag vill att prylar ska kännas rätt. Cykelcentrum hade ändå fyra olika modeller av den där väsktypen så utbudet var ju riktigt bra.
Vill därför fråga er experter: vad utmärker en bra gel-väska till överröret och vilken skulle du rekommendera?

7 kommentarer:

  1. En bra gel-väska har regntätt lock, det är det enda jag brytt mig om men självklart vore det coolt med något mer aero!

    Ang. flaskstället så bör du fästa flaskorna med extra gummiband och sen själva flaskstället med buntband mot sadeln. Mitt ställ lossnade för ett tag sedan då båda skruvarna gick av...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag Har ju bara tänkt ha gel eller kanske någon bar i så det gör inget om det blir blött, men den kanske fylls med vatten om den inte har tätt lock?

      Buntband mot sadeln tar jag med mig. Gummiband ska jag kika på, planen är annars tejp.

      Radera
  2. Det allra viktigaste är väl att det är billigt och funktionellt, eftersom du (förhoppningsvis) bara kommer använda den 1 gång om året..
    Jag menar, det kommer se sjukt fult ut med ramväskan hur du än gör.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men jag vill ju ändå ha något som fungerar bra när jag använder det. Sitta och svära i 30 mil är inte kul. Värt en hundring till för något jag är nöjd med då istället.

      Radera
  3. Jag använder "ironman" ramväska på VR. Riktigt bra och bara lite ful

    /Eskil

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den råkar inte ha dragkedja eller? Vad har ramväskor emot dragkedja egentligen?

      Radera
  4. Jag testat några olika och tycker denna är bäst. Speciellt om man skall ha med sig många bar/gel som det blir runt Vättern.

    Topeak tri drybag Pris ca 230:-

    SvaraRadera