Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-06-15

Snabbast på Vätternrundan 2012

Det blir inte jag.
Kanske att vi i Conti Test Team blir tredje snabbaste grupp då vi har som mål att slå förra årets tid på 7:12.
De två snabbaste gängen blir nog MAS-gruppen featuring Team Cykelcity och Ride of Hope featuring Magnus Bäckstedt, Christofer Stevenson, Alexander Wetterhall, Johan Svensson och Alexander Gingsjö med flera. Ride of Hope siktar officellt på "rekordet" men jag tror faktiskt att MAS-gruppen kommer vara snabbast runt sjön, igen. Det som talar för Ride of Hope-gänget är att de faktiskt har några ruskigt starka cyklister med, det som talar emot är att dom nog inte är speciellt samkörda och att de allra snabbaste lär "släpa med sig" betydligt långsammare cyklister. Om de nu inte bestämmer sig för att dela upp gänget, då blir det mer ovisst. Masarna och Cykelcity känns jämnast och Cykelcity själva skulle nog kunna bli snabbast runt sjön.
 Vilken tid som är rekordet finns det nog olika åsikter om, men jag anser att förra årets tid på 6:52 som just Masarna tog är rekord för Vätternrundan (som den ser ut nu i alla fall). Det har dock gått snabbare runt sjön:
"Francesco Moser med sina hjäpryttare Renato Marcetto och Claudio Betolotto hade som mål att slå Gösta Fåglums rekord på 6 timmar och 42 minuter. Trion startade redan kl. 19 från torget. Efter en fantastisk jakt och växeldragning samt en hel del pace nådde Francesco Motala på otroliga 6,23."
Så Göstas tid på 6.42 kanske är riktiga rekordet då pace luktar lite illa. Hur gick det till när Gösta tog den tiden?

Det ska bli intressant att få höra tiderna efter rundan. Masarna startar först av sub-grupperna och redan där har de en fördel mot Ride of Hope som startar sist av alla snabbgrupper om jag förstått det rätt. Alla omkörningar av snabba och stora grupper kommer inte bli kul samtidigt som Masarna har vägarna fria från cyklister väldigt länge. Vi i Conti Test Team går ut som trea (startgrupp 352, starttid 09:38).

Jag har startnummer 27202 om ni vill följa mig och jag TROR att ni kan göra det här: http://search4.vatternrundan.se/Show/Index/sv/489190

Edit: Masarna/Cykelcity fick in ett gäng på 6:41 och Ride of Hope hade några man som rullade in på 6:38, sjukt bra tider!

4 kommentarer:

  1. attans snabba pojkar :)
    klappa mig på ryggen när du vinner förbi...även om jag startar 0934 hehe (övertagit den)

    kör hårt, all nederbörd skall kokas ur kläderna

    SvaraRadera
    Svar
    1. På den tiden kördes Vättern Runt som tävling. Vet inte om rekordet kommer från ett år där bröderna var loss med Willy Falkenbert, som ställdes av kron-ordentligt. Bröderna var i mål en timme före femte cyklist !!!!!

      Radera
  2. Jag fick höra idag att det är ett gäng från Halmstad som siktar på 6.30.. Det lär gå undan på lördag fm, hoppas inte vädret ställer till det för er. Lycka till!!

    SvaraRadera
  3. Här kan man läsa hur det gick till när bröderna Fåglum satte sin otroliga tid.
    http://dengamleochnavet.blogspot.se/2011/06/vatternminnen.html

    SvaraRadera