Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-02-18

Räls i Stångtjärn

Det här har ni ju sett förut. Igeltjärn. Tittar ni noga eller förstorar bilden så ser ni nog två skidåkare en bit framför mig. Härligt ställe att komma till när man är pigg, värre när man är trött. Givetvis. Här gäller det att passera så många som möjligt om man inte vill hamna i kö då spåret blir till enkelspår in i en brant saxbacke. Någonstans längst till vänster i bild.

Så här kan det se ut på toppen av den saxbacken. Passade på att fota stämningen, om man nu kan göra det, när jag hade en drickapaus(!).
Drack faktiskt en halvliter sportdryck och åt en energibar idag. Vart jag hade drickan? I en flaska i ryggfickan givetvis. Jag äger ju tyvärr inget sådant där fränt vätskebälte.

Tanken med dagens pass var att köra mig trött. Ganska enkel sak kan tyckas och ack så härlig känsla när man lyckas. Det var femte dagen i rad som jag tränade och dessutom fjärde dagen med skidor denna vecka. Så redan innan jag började var mina triceps lite krispiga och magen inte riktigt 100%, som sportnissar säger. Igår spårade jag i Stångtjärn, idag var det nyspårad räls ute i skogarna. Gick givetvis betydligt lättare, utan att det gick snabbt. Efter ungefär en timme tackade mina triceps för sig och åkte hem igen. Utan triceps och med stukad mage var det knepigt att hålla någon vidare fart. För att bli riktigt trött behövs ofta just fart. Jag hade fler än en svacka under passet men kom tillbaka igen varje gång, var ju sliten lokalt men inte riktigt slut i både kropp och själ. Så sista 20 minuterna kastade jag in fem "spurter" om 30 sekunder och en rusning på 15 sekunder. Att kalla det spurter är kanske att överdriva, men jag åkte i alla fall så fort jag kunde. Detta gjorde susen och jag var rejält trött när jag efter passet försökte få av mig skidorna.
Nu är planen vila imorgon, väckning på lördag och tävling söndag. För att mina trötta armar och magen ska få vila lite extra så kör jag nog väckningspasset på cykel.

Träningsfakta:
Tid: 2.38.35
Distans: 32.65 km
Snitt/maxpuls: 144/167
Kilometerfart: 4.50
Höjdmeter: 415
Väderförhållanden: - 8 halvklart och några snöflingor i luften då och då.

Totalt sedan 100 dagar kvar (27:e november)
36 timmar 17 minuter skidor (448.6 km på 26 träningar och en tävling)
17 timmar 28 minuter cykel
4 timmar 26 min löpning
2 timmar 05 min styrketräning

Foton tagna med Sony Ericsson Satio.

1 kommentar:

  1. Fan det där är bästa stället! Fast jag försöker alltid ladda på redan inne i skogen där så att man kan hänga av dom direkt när man kommer ut på sjön. Då är man långt borta redan innan dom fattar att man bara är fejk.

    SvaraRadera