Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-02-07

Knäckt

Åkte lite skidor nu på kvällen och kvällens blogginläg bjuder på både bra och mindre bra nyheter. Jag börjar nog med de mindre bra så ni går och lägger er med de bra nyheterna färskt i minnet.
Mindre bra nyhet 1:
Jag har börjat oroa mig för att det inte är träningsvärk som drabbat min magmuskulatur, utan att det är någon annan form av smärta jag känner av. För ibland gör det så in i vassen ont. I kväll hade jag tänkt ta i rejält i några stakintervaller, men jag kunde inte ta i för fem öre när jag stakade utan att det högg i magen. Varje gång jag sträckte på mig lite för att få kraft i stakningen så högg det i magen.
Mindre bra nyhet 2:
Med fyra minuter kvar av passet så envisas jag med att åka fort i en tvär kurva och faller. Skidspetsen suger fast i ytterkurvan och jag snurrar runt. När jag ligger där med skidor och stavar åt alla håll så blir jag lite orolig för att en skidspets kan ha skadats. Dels fastnade jag ganska hårt och den andra skidan har jag bredvid en stolpe. När jag har trasslat fram skidorna så ser dom ändå okej ut. Så jag försöker resa mig och ser en halv stavjävel under mig. Kalas! Så nu har jag vurpat av en stav också. Blir ju bara mer och mer skidåkare för varje pass som går.

Eftersom jag inte kunde staka speciellt snabbt, utan bara gubbstakade mig fram, så la jag på ett lager fästvalla och beslutade mig för att diagonalrusa några backar istället. Hjärtat måste ju få sitt. Det gick ganska bra ändå och jag fick upp flåset rätt bra i några backar. Tyvärr är ju de flesta (alla...) backarna vid elljusspåret vid Vargården söndersaxade så jag fick diagonalåka lite vid sidan av i de spårrester som fanns. Då och då sjönk staven lite i den djupa snön och då högg det i magfan.

Nu till de lite bättre nyheterna.
Bra nyhet 1:
Pulsen är lägre när jag tränar nu. För bara en månad sedan så rusade ju pulsen bara jag tänkte på träning. Nu är den lite lägre, även om jag åker halvfort (med mina mått mätt...). Och den sjunker snabbare efter backarna. Det känns bra för framtiden. Större blodvolym och bättre teknik hoppas jag är orsaker till den lägre puls som jag upplever.
Bra nyhet 2:
När vi kom hem från Stockholm idag så låg ett litet paket på dörrmattan. Det innehöll en ny tävlingsdräkt för längdskidor från Kalas. Härligt med lite nya skidkläder och kul med en fräschare design.
Dagens outfit. Satiofoto, ni vet.

Träningsfakta:
Tid: 48 min
Distans: 10.5 km
Snitt/maxpuls: 140/179
Höjdmeter: 165
Väderförhållanden: - 12

Totalt sedan 100 dagar kvar (27:e november)
30 timmar 52 minuter skidor (383.5 km på 22 träningar och en tävling)
12 timmar 25 minuter cykel
4 timmar 26 min löpning
2 timmar 05 min styrketräning

3 kommentarer:

  1. Skönt att jag inte är enda nybörjaren som saboterar utrustningen. Det blir dyrt det här, men det är ändå tur att det inte är cykelramar man kvaddar på löpande band...

    SvaraRadera
  2. Ja, i jämförelse med cykel är skidåkning en väldigt billig sport.

    SvaraRadera
  3. Billiga stavar finns här!!!!
    http://www.lindellssport.se/

    SvaraRadera