Jag har haft denna fundering i många år, och jag tror nog att de flesta av er som läser här också har funderat över detta. Med tanke på hur många som faktiskt läser min blogg dagligen så kanske det också kan finnas någon i denna stora skara som också sitter på ett svar.
Varför sjunker gammal O'boy så mycket långsammare i mjölken, än ny O'boy?
Hej,
SvaraRaderaOj oj, den här har jag också funderat på länge. Jag tror helt enkelt att det har att göra med att färsk (ny) O'boy har en högre fukthalt än gammal O'boy. Den är tyngre och absorberar lättare mjölken än snustorr gamm-O'boy.
Det måste ha med densiteten att göra, precis som jesper skriver. Densitet är ju en funktion av massa och volym.
SvaraRaderaNär Oboy torkar sjunker massan och volymen kan kanske också öka, då den bildar störra klumpar?
Instämmer med föregående talare, det märks på snustorr O'boy att den lättare "klumpar" sig lättare än nypudrad.
SvaraRaderaTror på en kombination av fukt och dregglande över O'boypåsen efter ett distanspass.
Vadå? O'boyen skall ju i först...
SvaraRaderaproblem löst:)
//Pär
Gammal o´boy???
SvaraRaderaPär: så gör man verkligen inte.
SvaraRaderaSofia: Du vet, det som är i botten på burken.
Japp, tror förste kommentarsskrivare är inne på rätt spår. Det här med flyt-respektive sjunk-oboy har länge varit ett bryderi för mig också.
SvaraRadera