Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-02-17

Spårstatus : Falu kommun : Stångtjärn



2010-02-17 kl 14:20 Rapporterat av: Henrik Öijer Betyg (4/5)
Nyspårat Elljusspåret och 6 km

Det gick tungt idag. Hur vallar man för -1, snöfall och åtta centimeter nysnö egentligen? Dåligt fäste och dåligt glid. Trötta skidåkarmuskler sedan gårdagen men ganska så trivsamt ändå. Åkte totalt 12.8 km och jag spårade 1.8 av dessa. Övriga 11 km hade några tappra själar varit ute före mig och plattat till snön, men det gick inte snabbt ändå. Planen för dagen var att åka skitfort i ungefär en halvtimme. Nu gick det inte speciellt fort och pulsen blev inte så hög. Svårt att få upp puls när fokus ligger på balans, teknik och ren råstyrka för att ens ta sig framåt. Mina svagheter inom längdskidåkning är balans, teknik och ren råstyrka. Snittade 158 när jag tog i så gott jag kunde. Påminnde lite om att cykla MTB med dubbelpunktering. Sladdrigt, kräver mycket kraft för att komma framåt och går inte speciellt snabbt.
För att ändå få känslan av fart så åkte jag i tävlingskläderna och utan handskar. Lite låtsaselit alltså.
66 ½ minut på klockan gav en kilometerfart av fem minuter och 12 sekunder. Så trots snöfall, ospårat och trött kropp är jag i alla fall snabbare än jag var på julafton när jag gjorde högintensiv premiär (5.35/km).

3 kommentarer:

  1. men släpp stångtjärn, åk till lugnet, bättre än det är där nu hittar du ingenstans i kommunen. framgång i minus en stavas black magic. från start. lugnet, två kilometer söder om bojsen./stef

    SvaraRadera
  2. Jag hade handskar större delen av passet, men när jag körde "full fart" så körde jag utan.

    SvaraRadera