Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-09-30

Prestige Cross 16:e oktober på Lugnet

Klicka bilden!

Hejdå Svenska husgruppen och Faluhus!

Så rullar jag då iväg från husfabriken för sista gången (denna period iaf, kanske får jobb där igen i framtiden ). Tack för att jag fick möjlighet att jobba hos och med er och lycka till i framtiden.

Ezequiel Mosquera

Nu verkar cykelsporten få två smällar på en och samma dag då det sägs att totaltvåan på Vuelta a Espana, Ezequiel Mosquera, också har lämnat positivt prov. Ezequiel Mosquera och en till cyklist ska ha lämnat dessa positiva prov under Vueltan.

Contador positiv

Det här var väl precis vad cykelsporten behövde? Källa Velonews.com
"Contador tests positive for clenbuterol
By Charles Pelkey • Updated: Sep 29th 2010 9:38 PM EDT

Tour de France champion Alberto Contador has scheduled a news conference for Thursday to address reports of an apparent positive test for the bronchodilator clenbuterol.
Contador, a three-time winner of the French national tour, apparently tested positive for the drug in tests conducted on July 21, the second of two rest days in this year's race and was notified of the result on August 24.
According to a release issued by his publicist, Contador is scheduled to hold a press conference at noon Thursday at the Hotel Las Artes in his hometown of Pinto, Spain. Contador has assembled a group of experts who will contend that the positive test is the result of "food contamination."
"The experts consulted so far have agreed also that this is a food contamination case, especially considering the number of tests passed by Alberto Contador during the Tour de France," the release asserted.
Contador said that a review of data supplied by the UCI makes it "possible to define precisely both the time of the emergence of the substance as well as the tiny amount detected, ruling out any other source or intentionality."
Clenbuterol is a synthetic bronchodilator often prescribed to asthma sufferers. It is also regarded as a stimulant and has recently been used in off-label prescriptions as a weight-loss drug akin to ephedrine. The drug is on the World Anti-Doping Agency's banned substances list and is specifically banned under Article 21 of the UCI's anti-doping rules.
RadioShack's Fuyu Li recently was suspended after testing positive for clenbuterol at the 2010 Tour of Flanders.
While Contador appears to be challenging the result of his A sample, he has the option of requesting and overseeing the testing of a second sample. Failing that, he risks becoming only the second rider in the history of the Tour de France to be stripped of his title because of a doping violation. American Floyd Landis was found guilty of a doping violation following the 2006 Tour."

2010-09-29

Cyklist blev påkörd av bilist, fick betala böter

http://www.sydsvenskan.se/lund/article1252297/Pakord-cyklist-domdes---bilist-friad.html
Inte nog med att vi inte är säkra i trafiken, vi ska tydligen få betala för det också.

Latmask

Har avslutat den 12.5 timmar långa arbetsdagen, shopat lite och är nu på väg hem. Är så slö och lat att jag tar med mig cykeln och åker buss. Skönt att kunna göra det ändå. Är ni lika lata som jag är?

Lång dag idag...

Men vi gillar ju att jobba.

Live Stream: World Championships Time Trial

Världsmästerskapen i cykel avgörs denna vecka. För att se herrarnas tempolopp rekommenderas att prova någon av följande länkar imorgon bitti:
http://sportstream.yolasite.com/ch-1.php
http://sportstream.yolasite.com/ch-5.php

2010-09-28

CXFalun.se

Japp, kolla in www.cxfalun.se om ni vill hänga med.

Och ni har väl inte missat att Johan Nystrand tävlar cross i Frankrike?

Slutat för dagen

Är hungrig som en liten gris. Ronya ville ta en rast från plugget så hon kommer strax och hämtar mig. Kanske lika bra det då jag ju är lite sliten både här och där. Är och har varit trött hela dagen, i övrigt har den varit helt okej. Och snart får jag träffa barnen igen. Hur har ni haft det idag?

Cacao créme vitt

5 bitar socker
Nu är jag tröttare än jag varit någon gång sedan 1a juli. Tidigare har jag bara snoozat en gång, men igår gjorde jag det igen och i morse hade jag gjort det två gånger. Farligt det där. Nu hann jag ändå i tid till jobbet, men det var för att jag skippade min annars så heliga frukost. Mycket som måste göras, mycket jobb och för lite sömn (4.5 timme/natt ungefär) kan göra vem som helst trött. Men jag ser ett ljus i tunneln och vet att detta bara är en tillfällig topp. Om en eller några veckor lugnar det ner sig igen. Två grader ute i morse och skoöverdragspremiär. Lätt medvind hjälpte mig fram på en tid kring 58 minuter. Det är skönt att cykla. Då har jag full kontroll (nåja) och tid till mina egna tankar.

2010-09-27

KM och säsongsavslutning

Jag var på KM idag, men tävlade inte själv. Överlät det istället till lite mer lovande cyklister.

Vi kollade banan, som Stefan Carlsson lagt, innan start. Foto: Stefan Määttä

Ebbah innan start, otroligt laddad givetvis.

Filip kollar in motståndet. Han kom sist till start, från fel håll så att säga, vände bara på cykeln och backade in i första ledet. Ebbah är ju bara två år ännu så hon ställde sig snällt i andra ledet.

Filip under ett av alla de "lopp" som nybörjarna åkte. Foto från Stefan Carlssons blogg.

Emily tävlade ju också idag vilket var kul för både mig och henne. Här innan start, peppad och lite nervös.

Här kommer hon så i mål ca: 9 minuter senare. Banan var jättejobbig och hon ramlade i leran för att en stor sten rullat ner i banan. En sten som hon snällt flyttade på så de andra kunde komma förbi. Sportsligt! Men hon verkade haft otroligt kul.
Efteråt bjöds det på korv med bröd för alla som ville ha. Stort tack till Hanna och Krister Bergman som arrangerade och också korvsponsrade denna kväll med KM och säsongsavslutning!

Fest på Husfabriken

Typiskt svenskt att fira allt med smörgåstårta?
Ikväll är det KM i MTB. 17:45 samling vid Åsbo och första start ca 18:15.
Denna vecka bjuder på 51.5 timmar jobb och drygt 9 timmar cykel. Dessutom är det mycket med klubben just nu. Så jag kommer inte vara med på morgondagens Motions-MTB. Bara så att ni vet.

2010-09-26

Ute med barnen

Familjen är hemma igen. Livet leker.

Gårdagens inköp

En bralla och två tishor på Jack & Jones för totalt 399 pengar. Det, och en stor påse lösgodis blev bytet från Kupolen.
Just nu sitter jag på bussen som skall ta mig till jobbet igen. Det blir mycket jobb nu men det är värt det när jag blir rikare. I eftermiddag kommer familjen hem igen, det ska bli härligt. Mycket härligt. Mina vader är fortfarande som små stenar sedan lösningen i fredags, i övrigt tycks jag nu ha återhämtat mig. Det kan givetvis komma bakslag senare också i form av knä eller ryggont, men det tar vi då om det skulle bli så.

2010-09-25

Favorit i repris


Någon som vet vart Björn Gustafsson tog vägen, hur han mår och vad han gör nu?

Borlänges stolthet

Har jobbat klart nu och ska in på Kupolen för att spendera lönen. Kan både resa mig och sätta mig ganska obehindrat nu. Vaderna är slitna och låren går inte gärna i trappor. Tydligen firar kupolen 20 år så massor av folk och erbjudanden väntar.

Jag tar bussen idag

Det är ändå inte så illa ställt med kroppen, det var ju mycket värre igår. Framsida lår behöver ibland lite hjälp när jag ska sätta mig eller ställa mig upp igen, vaderna är lite ömma, ett par tår har väl haft bättre dagar än denna och magen ansträngde sig nog också igår. Men jag kom upp ur sängen och kan gå ganska obehindrat, så jag är nöjd. Fick till sju timmar och trekvart med sömn i natt, välbehövligt även om jag inte haft något emot några fler sömntimmar. Familjen i Stockholm och jag ska jobba 9-14, så ser min lördag ut än så länge.

2010-09-24

Löpningen idag

Det bästa först, siffrorna!
Tid: 2.46.22
Sträcka: 30.3 km
Kilometerfart: 5.29 min/km
Snitthastighet: 10.93 km/h
Mil 1: 50 min
Mil 2: 56 min
Mil 3: 60 min
Snittpuls 151

Just nu har jag något så förbannat ont i benen. Det kan vara den mest genomgående bensmärta jag någonsin upplevt. Att sitta still går väl bra, men att röra sig är inte kul. För att inte tala om när jag sätter eller ställer mig upp. Det går knappt. Och då lär det väl vara ännu bättre imorgon gissar jag. På slutet av löpningen hade jag sjukt ont i benen och ville verkligen bara ge upp. Men det är ju något fantastiskt inom konditionsidrott som gör att man fortsätter trots att kroppen sagt stopp för länge sedan. Att köra på till kroppen säger nej, och sedan vrida ur trasan lite till. Det är härligt det. Varenda trottoarkant var ett litet helvete när jag kom till Falun. Benen skrek rakt ut varje gång jag skulle upp eller ännu bättre, ner för en sådan där elaking. Och i Falun har vi tydligen en miljard trottoarkanter att besegra. Var inte helt otippat väldigt ohungrig när jag kom hem, trots att jag inte ätit eller druckit något under hela passet och knappt ätit något under hela dagen dessutom. Tvingade i mig en portion risgrynsgröt med tokmycket socker på och en ostmacka till det. Tänkte att jag måste tvinga i mig en portion till men det är helstopp. Vill hellre kräkas. Trött är jag också, kommer somna som en bebis när jag lägger huvudet mot kudden. Något jag tänker göra ganska så snart. 
Bjuckar först på några opublicerade bilder från dagens pendling:

Hemma nu

Sista 20 minuterna eller så var rena döden. Jag ville bara lägga mig ner i ösregnet och somna in. Men hem kom jag ju till slut. 2.46.22 blev tiden. Nu ska jag fokusera på återhämtning så hörs vi väl om ett tag igen.

Velodromen

Det har regnat ett tag nu, men det gör inget. Det gör ont att springa nu men det är nog inte ens 30 minuter kvar. Bara att bita i. Heja!

Spurten kvar

Stela ben och stenvader. Men nu är det nog ungefär bara milen kvar. Kanske får en sluttid på ca 2.45. Måste sluta skriva, ser inte vägen...

Halvvägs

Jag tror att jag gjort mer än hälften nu. Benen bär än. Men jag är väl inte skitsnabb direkt. Det är för mörkt för att ta kort nu så det blir bara lite text.

Passerade nyss Ornäs

ICA passerades efter 50 minuter och jag håller därmed snabbschemat i min extremt grovhuggna tidsplan. Lite ont i benen, så klart. Men så ska det ju vara. Har alltså sprungit ungefär en tredjedel och om ca 15-20 minuter väntar 8 km grusväg, det blir nog mysigt

Löp-pendla

Har jobbat i Borlänge och ska nu springa hem. Kring Älvdalen snöar det så dom får ploga, jag kör kort-kort. Räknar med att vara hemma halv nio i bästa fall, annars runt 9. Uppdaterar nog längs vägen så ni vet att jag inte dött. Det här kommer göra ont. Familjen är i 08 så jag stör ingen med mitt gnäll ikväll och imorgon iaf. 28-29 km hem, nu kör vi!

REA på Revolver Racing

Klicka på bannern bredvid så kommer du till Revolver Racings sida.
Du kan bland annat köpa ett par Speedsession 38 för bara 7995:- mot tidigare pris 11.245:-. De väger bara 1190 för Campa och 1230 för Shimano (mina vägde 1236g.) och hjulen är inte bara lätta. De är snabba och styva också. Så spring och köp!

Jag träffade mig själv om 50 år

Ni vet pensionssparandereklamen när de träffar sig själva? Det hände mig igår! Var på väg hem mitt i natten, cyklandes så klart. Så kommer jag ifatt en cyklande man med kärra och reflexväst. Okej, reflexvästen avslöjdade nog att det ändå inte var jag om 50 år. Liksom hästsvansen. Men hur som helst så saktade jag givetvis ner och hejade på honom. Det visade sig att han var 75 år ung och gillade att cykla. Han hade lämnat hemmet ("inte så tidigt") kring 11:30. Jag träffade på honom runt midnatt och han räknade med att vara hemma i Grycksbo vid 3 på natten. Han hade en hel del att prata om i alla fall och jag fick hänga med från andra världskriget till nu. Efter ungefär 20 minuters samtalande så tackade vi för sällskapet och jag höjde tempot och blev varm igen.

2010-09-23

Cykelcentrum och en kebab

Det var vad jag sysselsatte mig med under den Borlängetimme som jag hade att slå ihjäl idag. Nu är jag på jobbet och har rast. Sista dagen på husfabriken är på torsdag nästa vecka. Idag är det Maxtorsdag vilket är lite av arbetsveckans stora höjdpunkt. Idag cyklade jag till jobbet, skönt att slippa lata sig. Hade dock fullpackad och mycket tung ryggsäck som höll ner farten i backarna. Det ger nog bra träning ändå, så jag klagar inte.

CX-Cupen 2010

Cupen firar i år 5 år och gör det med en rekordlång säsong enligt schemat ovan. Välkommen till Falun den 16:e oktober för premiärtävlingen på Lugnet! Läste i Oscars blogg att det var 21 cyklister på gårdagens crossträning, det är många det. Varje onsdag klockan 17 på Lugnet har ni chansen att bli lite bättre, så bege er dit. Med cross eller MTB, det kvittar. 

2010-09-22

Den ofrivillige löparen

[arkivbild] Vet ni var dessa står? Vinnaren får äran att vinna.
Idag extrajobbade jag lite på förmiddagen och hade en och en halv timme från att jag slutade där till att mitt riktiga jobb började. Så jag hann med 35 minuter löpning. Hade lite ont här och var sedan i måndags, så löpningen gick inte helt utan kylskåpskänsla. Men det är bara att kämpa vidare.
Ni undrar väl hur det går med mina 100 push-ups? Jo, jag försökte igår men gick bet. Var helt ur slag. Är totalförstörd idag men ska göra ett nytt försök på vecka 4 dag 1.

Hackmora Bergslopp

Ta er till Sågmyra den 10:e oktober och spring, det är skitkul och man blir garanterat tvärstum. 2.9 km löpning i backe. Fungerar bra också för cyklister, eftersom det just är uppför man skall springa.


Välkommen till det 19:e
HACKMORA BERGSLOPP
SÖNDAG 10 OKTOBER 2010  kl.11.00

Sågmyra SK hälsar alla välkomna till det 19:e Hackmora Bergslopp.
En löptävling på 2.9 km. Gemensam start i Perhansbodarna 3 km norr om Sågmyra mot Leksand.  (Följ skyltar till startplats, se kartskiss).
Banan går sedan genom Hackmora by och fortsätter vandringsleden upp till målet på Hackmorklack 406 m.ö.h.
Banan består till hälften av vandringsled och till hälften av grusväg.

Startplats:                     Perhansbodarna, följ skyltning från Sågmyra.
Klasser:                          Män 2.9 km.   Kvinnor 2.9 km.
    Pojkar 17 år och yngre 2.9 km.
    Flickor 17 år och yngre 2.9 km.
Starttid:                         P-F 17 år kl. 11.00.       M-K kl. 11.30.

Anmälningsavgift:         M-K 90 kronor. P-F 17 år 70 kr.
Anmälan:                       Direktanmälan vid startplats senast kl. 10.30.
                                         O.B.S.  Ingen förhandsanmälan.

Prisutdelning,dusch       
omklädning och             I Sågmyra Motionshall. Följ skyltar.
servering:                       Prisutdelning ca: kl. 13.15.
   Antal pris: 10 M, 10 K, 10 P-17 och 10 F-17.
                                      Genuin plakett till alla erhålls vid målgång.
Information:                  Mats Hellberg 023-59469, 070-563 4910.
                                      matshellberg@telia.com           
                                        Sven-Olov Back 023-59055.
                                        www.sagmyrask.com
VÄLKOMNA HÄLSAR SÅGMYRA SK!!                






Bussbloggen

Man skulle väl kunna kalla det en vana nu. Andra dagen i rad med buss. Men idag har jag med mig löpkläder och tänkte springa lite före jag kliver in i Husfabriken. Måste ju få några meter löpning de närmsta dagarna så jag lär ta vara på tillfällena. Har sovit fantastiskt lite och har tolv och en halv timmes arbetdag framför mig. Med rätt inställning och en stor dos godis kommer det gå bra.
När jag cyklade till stan för att hinna med bussen så skulle jag, på en cykelbana, åka om en dam med sin kopplade hund. Båda gick så snällt på vänster sida ända till jag var på väg att passera. Då springer nämligen hunden, med sin ägares tillåtelse över till höger sida av cykelbanan. Jag ropar till, nyper bromsarna till båda hjulen och får stopp med framhjulet mot den lilla hunden. Damen blir elak på mig och säger att jag 'har ringklocka på den där cykeln' varpå jag svarar att hon faktiskt har 'koppel på den där hunden'. Hon fortsätter vara elak på mig men jag har redan rullat vidare. Hade ju en busstid att passa.
Måste ju bjuda på gårdagens bästa också. En av killarna på jobbet har en ny telefon med pekskärm, något han inte riktigt behärskar till fullo än. Igår skulle han skriva 'Hej gumman' till sin tjej, men råkade istället skicka det till vår chef. Det innebar många skratt för oss allihopa, och en lång väntan på svar. Till slut kom svaret: 'Hej älskling! Eller var det där inte menat till mig?'.
Fina grabbar. Trevligt med lite kärlek på jobbet.

Kort om svenska CX-regler säsongen 2010/2011

Eftersom jag från flera håll börjat få frågor kring vilka regler som kommer gälla för CX denna säsong så tänkte jag att bloggen får tala och upplysa massorna. Svenska reglerna skrivs om och anpassas efter de internationella, men med en övergångsperiod på tex däcksidan. De nya reglerna finns nog hos SCF om inom en vecka. Viktigaste nyheterna i korthet:
- Skivbromsar kommer att tillåtas också i Sverige redan denna säsong.- Däckbredden kommer denna säsong vara max 35 mm men troligtvis anpassas reglerna till de internationella 33 mm till nästa säsong.
- När det gäller löphinder så kommer de från och med i år vara max 40 cm istället för att de skall vara just 40 cm. Och avståndet mellan dessa två löphinder (det skall alltid vara två) får nu vara mellan 4 och 6 meter.
- Tillverkade sandfållor tillåts. 

2010-09-21

Vi får hoppas att det inte börjar brinna...

Buss till Borlänge

Sitter nu på bussen som tar mig till Borlänge där jag ska på intervju innan jobbet. Fick för mig att det kanske inte var helrätt att komma klädd i cykelkläder, svettig, genomblöt och med grus/sandstänk på baksidan. Så jag tog bussen, som dessutom var gratis!
Förmiddagen har innehållit en intervju light på Proffice, handling, tvättstuga och en andra frukost. Här i Dalarna regnar det och är 7-8 grader, crossväder!

Vi kör på också idag

Igår rullade det på bra under dagen och idag blir det likadant. Förmiddagen innehåller två intervjuer/möten och sedan fyller jag på med jobb från 14:00. Först ska jag träffa Proffice som jag jobbar för just nu och senare skall jag träffa en person från en arbetsplats som jag kanske kommer jobba på framöver.
Frukosten uppäten, nu väntar rakning och avfärd. På återhörande!

2010-09-20

Ont i benen

Det räckte inte med löpningen bara. Jag körde hårt till jobbet också. 173 i snittpuls som ni kan se på bilden och 185 i max. Nu står jag på betonggolvet och smakar på bensmärta, härligt!

Inte för att skryta, men jag är en riktigt usel löpare

Det är nu 19 dagar kvar till jag ska springa ett 50 km långt terränglopp och jag har sedan i vintras tänkt att jag skulle ta tag i det där med löpträning. Idag har jag tagit första steget, detta genom en runda på Jungfruberget. Tidigare i år har jag nog sprungit 5-6 gånger och totala träningstiden löpning ligger kring samma siffra. Senast jag sprang var någon gång i maj. I vintras när jag hade hopp och tro på detta med löpning så funderade jag om det skulle gå att klara 50 km på 5 timmar. Jag har släppt dom funderingarna nu. 
Så här ser pulsfilen och höjdprofilen ut. Ganska kuperat och enligt Eniros kartor fick jag ihop 6480 meter vilket ger en kilometerfart på 4.50 min/km. Vilket är överraskande positivt, med tanke på känslan när jag sprang. På nolltid var jag högt uppe i puls, trots att känslan var att jag stod stilla. Tekniken är tvärusel men viljan finns ju där. Nu har jag redan lite ont i framsida lår, en kombination av dålig teknik och nedförsbackar kanske?
Så här såg det ut där jag sprang.

Och så här såg jag ut när jag sprang.

Superligapremiär i kväll

Serien startade visserligen i lördags, men för IBF Faluns del startar det i kväll med en toppmatch mot AIK. Dessa matcher brukar ofta vara riktigt täta och hårda och eftersom kvällens match TV-sänds lär denna inte vara något undantag. Jag jobbar kväll, så jag missar den tyvärr. Men det gör väl inte ni?
Från att säsongen slutade i våras har jag varit i kontakt med två av spelarna och en i organisationen. Jag ville försöka ge några konkreta tips och råd för att de skulle kunna optimera sina prestationer en aning. Då inte gällande spelupplägg och liknande, utan mer kring andra aspekter av prestationsförmågan inför och under match. Vet inte hur det är i innebandy överlag, men jag vet att det finns lite att göra i IBF Falun. Det är så pass små marginaler i innebandyns superliga att man borde försöka få ut varenda procent ur sina spelare. Jag har lämnat några enkla tips och råd och hoppas att de tar till sig detta.

2010-09-19

Steenbergcross 2010

  • 1. Sven NYS, (BEL) in 59:59
  • 2. Bart AERNOUTS, (BEL), at s.t.
  • 3. Kevin PAUWELS, (BEL) in 1:00:16
  • 4. Dieter VANTHOURENHOUT, (BEL) in 1:00:32
  • 5. Tom MEEUSEN, (BEL) in 1:00:38
  • 6. Bart WELLENS, (BEL) in 1:00:46
  • 7. Philipp WALSLEBEN, (GER) in 1:00:48
  • 8. Steve CHAINEL, (FRA) in 1:01:02
  • 9. Enrico FRANZOI, (ITA) in 1:01:11
  • 10. Joeri ADAMS, (BEL) in 1:01:46
  • 11. Sven VANTHOURENHOUT, (BEL) in 1:02:10
  • 12. Jim AERNOUTS, (BEL) in 1:02:20
  • 13. Rob PEETERS, (BEL) in 1:02:20
  • 14. Tom VAN DEN BOSCH, (BEL) in 1:02:29
  • 15. Ian FIELD, (GBR) in 1:02:49
  • 16. Arnaud JOUFFROY, (FRA) in 1:03:09
  • 17. Gerben DE KNEGT, (NED) in 1:03:20
  • 18. Mariusz GIL, (POL) in 1:03:40
  • 19. Kenneth VAN COMPERNOLLE, (BEL) in 1:03:43
  • 20. Jiri POLNICKY, (CZE) in 1:03:51
  • 21. Jelle BRACKMAN, (BEL) in 1:03:56
  • 22. Radomir SIMUNEK, (CZE) in 1:04:03
  • 23. Jens ADAMS, (BEL) in 1:04:06
  • 24. Karel HNIK, (CZE) in 1:04:13
  • 25. Ben BERDEN, (BEL) in 1:04:56
  • 26. Egoitz MURGOITIO REKALDE, (ESP) in 1:04:56
  • 27. Gianni DENOLF, (BEL) in 1:04:56
  • 28. Nicolas BAZIN, (FRA) in 1:04:59
  • 29. Arnaud GRAND, (SUI) in 1:05:26
  • 30. Robby COBBAERT, (BEL) in 1:06:01
  • 31. Vincent BAESTAENS, (BEL) in 1:06:16
  • 32. Kobus HEREIJGERS, (NED) in 1:06:22
  • 33. Micki VAN EMPEL, (NED) in 1:06:48
  • 34. Gianni VERMEERSCH, (BEL) in 1:07:15
  • 35. Tommy NIELSEN, (DEN) in 1:07:37
  • 36. Geert WELLENS, (BEL)
  • 37. Kenneth HANSEN, (DEN)
  • 38. Xabier GARCÍA, (ESP)
  • 39. Daniel RUIZ ECHEANDIA, (ESP)
  • 40. Benedikt JOBB, (GER)
  • 41. Stijn HEYSE, (BEL)
  • 42. Wim ALLARY, (BEL)
  • 43. ALBERTO CANDELAS CABALLERO, (ESP)

Röstat i valet 2010

Nu är det röstat och klart. I år tyckte jag inte att det var något lätt beslut, det var desto lättare att välja bort partier som jag inte ville rösta på. För mig är partiledaren väldigt viktig, det är ju ändå den som skall representera partiet. Vi har partier med hyfsat vettig politik med partiledare som jag aldrig skulle vilja ha vid makten, och så har vi fantastiska partiledare vid partier jag inte skulle vilja ha vid makten. Hur kan så stora organisationer, som de politiska partierna ändå är, få fram så dåliga ledare? Då menar jag dåliga utåt sett, om de är bra på att ena och leda sina partier har jag givetvis svårt att uttala mig om. Politik är något som har börjat intressera mig mer på senare år och i framtiden skulle jag mycket väl kunna tänka mig att engagera mig mer i detta spännande område.

Hemma

Barnen är ute och cyklar, himlen är blå och allt är som vanligt igen.

Varvat Super Mario!!!

Vi kan åka hem nu. Uppdrag slutfört och så vidare. Det gick vägen på dagens första försök. Men den där åttfyran är inte helt lätt med sina rör som tar en tillbaka i banan, istället för framåt.
Igår var vi på bio i Kista där vi såg filmen Salt som var helt okej som underhållning.
Idag har jag också klarat av vecka 3 och dag 3 på 100 push-ups. Jag gjorde 16-21-15-15-21 stycken. Sista 15 var jobbig men med motivation klarade jag också de sista 21. Nu är det bara att ladda om armarna inför tuffa Vecka 4.
Nu börjar det bli dags att åka hem från Stockholm, vi hörs!

2010-09-18

Super Mario Bros. Nintendo 8-bit

Vi gjorde en spontanresa till Stockholm och överraskade svärmor. Här finns ett Nintendo med Super Mario Bros och Duck Hunt! Så vi blir väl kvar här i några veckor.

La casa della Landström

Det huset måste väl nästan vara Barkhyttan mest fotograferade byggnad? Finns det fler sevärdheter i Gästrikland?

Fest igår

Ja, inte hos oss då. Men hos grannen. Det började väl rätt stillsamt men senare på kvällen var det väldigt många där, gissar jag. Antingen det eller så var de som var där väldigt högljudda. Både i lägenheten, på balkongen och utanför. Man vet att det har varit fest när det ser ut så här utanför/nedanför lägenheten;
Gissningsvis vaknar några snart upp med lite ångest. Och om det ser ut så här utanför lägenheten, hur ser det då ut inne? Men unga som de är så är de väl på't redan i kväll igen.

2010-09-17

Patrik Marklings höghastighetsvurpa på Finnmarksturen 2010

Jag fick ett mejl från Leif Wigert, mannen som fotade mitt lerbad på Finnmarksturen förra året. I år var han på "Turen" igen och spanade med kameran, denna gång var det Spårvägencyklisten Patrik Marklunds tur att få en vurpa dokumenterad. Varsågod; ett bildspel med 10 bilder. Notera gärna att det är 13 sekunder från första bilden till sista bilden tas. Så han är ganska så snabbt uppe på cykeln och iväg igen. Platsen är en ruskigt snabb grusvägsbacke efter ett skogsparti 20-25 km in i loppet.