2010-09-05

Damlag i Falu CK 2011?

Här står ett gäng tjejer och en cykelpappa och väntar utanför vår väl-låsta klubblokal en kylig tisdagskväll. Byggnadsställningar och cykelställ omringar effektivt klubblokalen, ändå kom de ner för trappen och till slut äntligen in i klubblokalen också.
Ni har ju kunnat läsa om ett eventuellt herrlag här i bloggen, och också en första hint om ett damlag. Vi hade en träff i klubblokalen i tisdags och skall ganska snart ha en till. Anledningen är att vi i Falun har ett helt gäng duktiga tjejer som cyklar, och gör det snabbt dessutom. I Falu CK har vi tre damelit och två som är aktiva i juniorklassen. En av juniorerna går upp till elitklass nästa år och den andra blir junior på riktigt nästa år. Juniorerna tävlar oftast tillsammans med damelit, därför blandas de nu in i elitlagsskriverierna. Dessutom bor det en damelit som gärna byter till Falu CK nästa år. Då skulle vi alltså ha fem damelitcyklister och minst en damjunior nästa år. Ett par triatleter och andra falubor har också visat visst intresse, så underlag finns verkligen.
Nu ska vi försöka knyta ihop detta till en lag med en organisation och sponsorer. Att ha så många duktiga tjejer i en och samma stad är nog lite unikt och givetvis något som vi måste ta till vara på. Kan vi lyckas ge dem det stöd de behöver och att de kan träna ihop och sporra varandra så kommer framgången och cykelkvalitén av sig själv.
I dag vann Falu CKs Jennie Stenerhag Svenska Cupen totalt efter att ha blivit tvåa på sista etappen och totalt i Svanesunds 3-dagars. Bakom Jennie placerade sig Jenny Rissveds på en tredjeplats på etappen och en fjärdeplats totalt. Detta alltså som 16-åring tävlandes bland dameliten.
Om någon vill vara involverad i laget på något vis så hör av er till mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar