Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-01-22

Vinterparadis, cykling och Clara i utbrytning på Mallorca!







Hej och god morgon på dig!

Nu har du fått se ett gäng bilder från min skidåkning i Sörskog igår. Sörskog är ett av Faluns vinterparadis för längdskidåkning och det är ungefär 20 minuter i bil från där jag bor. Jag bor på ungefär 120 meter över havet och Sörskog ligger runt 400 meter över havet så det är oftast lite bättre snötillgång och vintrigare där. 

Den goda snötillgången och det kalla vädret är kanske orsaken till att spåren var en aning mjuka igår men det var så fint så. Jag kunde verkligen njutåka skidor den större delen av passet men mot slutet så började jag bli trött i kroppen. Kanske beroende på att jag inte åkt skidor på 18 dagar så att jag tappat lite styrka igen och kanske även för att jag körde hårt på testcykeln på förmiddagen. 

På förmiddagen så körde jag ett hårt race på min Neo Bike och gjorde efter förutsättningarna ett bra resultat. Det är klart att jag alltid vill lite mer men jag hade inte själv bäddat för bättre så jag är nöjd ändå. Tia blev jag, precis som förra veckan. 

Efter att ha cyklat 1.23 så åt jag en lunch, duschade och bytte om till skidkläder. Hade först tänkt ta på mig alla möjliga kläder men temperaturen steg snabbt så det var nog 2-3 minusgrader när jag åkte skidor. Helt perfekt och jag var till och med en aning varmt klädd utan att ha överklätt mig. 

För att få ihop några kilometrar till samlingen så åkte jag tills solen gått ner. Drygt 21 kilometer var nog precis lagom igår och det blev 1.45 skidåkning till träningskontot. Nu har jag skrapat ihop 12 mil längdskidåkning i vinter och det är väl egentligen långt ifrån bra med tanke på Vasaloppet, men jag har 42 dagar på mig så det hinner nog bli några fler mil innan det är dags. I den bästa av världar så borde jag åka 6-7 mil i veckan fram till det är dags men riktigt så mycket blir det nog inte. 

Gårdagens skidåkning:
 

Skönt att kunna avsluta en träningsvecka på ett bra vis när det gick så dåligt stora delar av veckan. Den började bar på SWE-cup på måndagen men sedan var jag oerhört trött, hade dessutom ont i axeln och gjorde två skitpass på torsdagen och fredagen. Sen blev helgen bra med 3.18 cykling i lördags och 3.08 träning igår. 

Nu har jag kört fem pass på fyra dagar och ska ta mig igenom SWE-Cup i kväll innan det blir vilodag imorgon. 21 kilometer tempo är det som står på schemat i kväll så det blir till att blåsa ur det sista ur systemet. Senast det var tempo på SWE-Cup så var jag så himla stolt över min insats. Jag tänker att jag borde vara bättre nu, frågan är bara hur mycket bättre. Då hade jag 337 watt i 20 minuter och jag killgissar att jag borde klara 35X nu. Dock så borde jag också vara ganska så sliten i kroppen så vi får se. 

Härliga bilder från Challenge Mallorca igår också, här med presentation av Emilia Fahlin. Vi fick inte se det i sändningen men Clara Lundmark var med i den långa utbrytningen tillsammans med en annan cyklist. 

Annars kan jag rekommendera er att se värlscuptävlingen från Benidorm igår. Jösses, det var kanske vinterns bästa cykelcross-tävlingar det där. Riktigt spännande och imponerande! 


Nu är det dags att runda av dagens blogginlägg, på återhörande imorgon igen. Då med siffror och känsla från SWE-Cup-tempot på Zwift. Det blir kul. Ha en skön start på veckan, hoj!


_____________
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar