Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-01-16

Först akuten och sedan succé på SWE-Cup!


Hej och god morgon på dig!

Igår kväll var det SWE-Cup och om ni tittar på listan med namn där uppe till höger så ser ni att jag lyckades fajtas med dom stora pojkarna emellanåt. Just där hade jag blivit fyra uppför den näst tuffaste backen. Tog spurten i gruppen bakom dom tre utbrytarna där vi hade med vår kapten Johan. Alltså snodde jag några poäng för Johans konkurrenter. Väldigt nöjd med det. Tog poäng på en annan spurt också. Min plan var också att försöka gå för första spurtpriset som kom några hundra meter efter starten så det var fullt ställ från start. Tyvärr så kom jag fram lite för snabbt så jag fick slå av och börja om i spurten och det var inte bra. Missade topp 10 och poäng där. Missade även precis topp 10 i nästa spurt.

Min egen förväntning var att jag skulle flyga av i den tuffaste backen men jag kunde köra på bra och kom upp i en grupp som var strax bakom täten. Runt 20:e plats upp. Vi blev en andragrupp som ganska snart hade jagat ikapp förstagruppen. 

Andra halvan av loppet gick sedan bättre där jag blev 7:a på en spurt, 4:a över det där krönet och sedan 13 över mållinjen efter att ha dragit igång spurten lite för tidigt. Vid målgången behövde man inte vara topp 10 för att få poäng utan där skrapade jag ihop ett gäng poäng också. 

Johan lyckades bryta sig loss med 2 andra efter runt 16 av dom 24 kilometerna, kunde därmed ta hem många poäng på dom två sista spurtpriserna och han korsade också mållinjen som finfin tvåa i lopppet. Därmed så ska poängen ha räckt till seger. Jag vet inte om poängen är färdigräknade ännu men Johan står som segrare och jag lyckades bli 14:e. 

Mina placeringar i SWE-Cup denna säsong har blivit 47-36-29-14 så jag måste säga att jag gillar den trenden. Även om jag inte har det i mig ännu att jag kan blanda mig i alla spurter så är jag med där och nosar igen för första gången på över ett års tid och det känns väldigt bra.


Det kunde också ha blivit så att jag inte ens startat loppet igår. Starten gick kl. 20:00 och klockan 17 så besökte jag akuten i Falun. I söndags eftermiddag och kväll så fick jag väldigt ont i höger axel. När jag andades. Det var som en nervsmärta eller något för det gjorde ont när jag andades in och släppte något när jag andades ut. Men väldigt ont vid varje andetag. Efter att ha varit på Filips innebandymatch så hade jag väldigt ont och jag kunde inte ligga på rygg, mage eller den sidan jag hade ont på men jag tog en Ipren och det hjälpte. 
Igår morse när jag åkte till jobbet så började det komma tillbaka igen. Hanterbart men ändå ont till en början så länge som jag inte hostade eller skrattade för då gjorde det extremt ont. Sedan blev det snabbt värre så jag tog en Ipren igen vid 9-10 någon gång. Denna gång så höll effekten bara någon timme för tidigt på eftermiddagen så började det göra ont igen och om jag tog ett djupt andetag så var det hela övre delen av överkroppen på höger sida som gjorde ont. 

Efter ett samtal med 1177 så rekommenderades jag att kolla upp det där på akuten så att jag inte hade fått något skit på hjärta eller lungor. På akuten fick jag snabb hjälp och ett besked om att det inte ska vara någon fara. 

Så jag åkte hem, tog en Ipren och körde SWE-Cup. Jag var ända inpå start lite orolig för hur det skulle gå eftersom det gjorde ont när jag andades och man andas väldigt intensivt i ett sådant här lopp men jag tänkte samtidigt att jag cyklar ju med benen och inte axeln. Tack och lov gjorde min Ipren nytta så det var bara en hanterbar smärta under loppet och strax efteråt. 

Nu blir det Ipren/Alvedon i ett par dagar och har det inte gått över då så ringer jag vårdcentralen. 


Slutet gott, allting gott.

Jag laddade upp med gott också, var det kanske kanelbullen som gjorde att det gick bra igår?! 


Tack för att du läste dagens inlägg. Nu ska jag göra mig redo för att gå ut i -21. Kylan är här igen... På återhörande imorgon, ha det bäst, hoj! 

_____________
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar