Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-01-30

Tidsoptimerad skidåkning och dropout på SWE-Cup


Hej och god morgon på dig!

Igår när jag kom hem så funderade jag på att eventuellt åka skidor också. Beslutade mig samtidigt som jag åt att det skulle jag göra. Jag gjorde även, i mitt huvud, en tidplan på minuten för hur det skulle se ut.

17:55 klar med min tidplan
18:00 byta om
18:10 åka hemifrån mot Sörskog
18:35 börja åka skidor
19:25 åka från Sörskog
19:50 komma hem, byta om
20:00 start SWE-Cup på Zwift

Jag började åka skidor prick 18:35 och jag började köra hem 19:25 vilket betydde att jag kom hem 19:50. Perfekt planerat, tur att jag känner mig själv väl... 

Skidåkningen gick bra, till och med något snabbare än i förrgår då jag hade ett snittempo på 3:59. Igår blev det 3:57. Idag ska det komma någon centimeter snö vilket är väldigt välkommet för då hinner jag åka skidor någon gång till innan det är för dåliga spår i skogarna. 


Med 1:37 kvar till start så satte jag mig på cykeln. En kort uppvärmning och sedan full fart in i SWE-Cup. Som startade med en liten startbacke igår, skön start... Tyvärr så fick jag något fel på uppkopplingen så alla motståndare försvann från skärmen. Det har hänt förr men det måste vara något år sedan nu. Igår höll det i sig i nästan fyra minuter och trots att jag tog i under tiden för problemen så var jag 30 sekunder efter klungan när uppkopplingen började fungera igen.

Inte mycket att göra när man är ensam på Zwift. Jag tog i en del under loppet så det blev ändå bra träning men det hade ju varit roligare att få vara med och leka på Zwift med övriga svenskar. Även vår lagkapten Johan Norén fick en dropout och tappade alla möjligheter till att blanda sig i täten igen. En till åkare i laget hade en kortare dropout också så det var nog mer Zwift som hade hicka igår än att det berodde på något hos mig skulle jag tro. 

Totalt landade träningstiden på två timmar igår, en bättre måndag med andra ord! 


Nu får vi se vad denna tisdag har att bjuda på. Jag hoppas att du får en skön start på veckan och att vi hörs här igen imorgon. Hoj! 


_____________
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar