Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-01-02

En god start på 2024





Hej och god morgon på dig! 

Nytt år, nya möjligheter och jag fick till en riktig pangstart med tre mil skidåkning i pannlampans sken. Tanken inför dagen och ända in på förmiddagen var ett långpass på cykeln. Men lite ändrade förutsättningar och ett sug efter skidåkning efter en skidfri vecka gjorde att det blev längdskidor istället. Planen när jag åkte till Stångtjärn var att köra längsta dagspåret med alla extra-slingor, ca: 20 km då jag hade sett att Patrik Svensson nu spårat rubbet. 

Tidigare i vinter har jag åkt 16,5 km som längst. När jag var ute och åkte så slogs jag av hur fantastiskt härligt jag tycker det är att åka skidor. Jag hade tänkt två mil men när jag åkte så tänkte jag på hur jag skulle förlänga något så att det blev två timmar istället. När jag närmade mig Stångtjärn igen så var planen att förlänga lite på elljusspåret men så kom jag till Falun-Borlänge-spåret som hade blivit spårat. 

Det blev direkt höger ut på Falun-Borlänge-spåret efter 18 körda kilometer. Lite mjukare, lite knöligare och lite mer äventyr. Det här spåret spåras bara vid god snötillgång så det är inte alla vintrar som det är åkbart men nu gick det alltså och jag hade aldrig åkt skidor där. Bestämde mig för att köra 5 km bort och sedan vända. Det var riktigt roligt att få åka skidor på sina cykelstigar och att få åka nya skidspår.

Under skidåkningen så hann jag sortera några tankar, planera lite för framtiden men mycket av tankarna går också åt att bara njuta av att vara där i nuet. Tänka på hur jag ska ta mig fram, vilket spår jag ska åka och hur vackert allting är. 

En nöjd man med pannlampa. Bilden tog jag före jag åkte hemifrån.

Gårdagens runda:


Innan skidåkningen så hann jag kolla på crossen från Baal. Varje år detta lopp körs så gör jag en mental tillbakablick till hösten 2016 när jag var där i Baal för att testa banan och kika på Sven Nys Cycling Center som finns där. Igår var det riktiga cross-förutsättningar med lera och tungkörd bana. Jag kan lova att banan är ganska tungkörd även när det inte är så blött som igår... Värdiga segrare och en fin inramning! 


Bara två gånger tidigare har jag tränat längre distans på längdskidor, det var 2012 då jag åkte 36,5 km och 2017 då jag åkte 38,5 km. Sedan har jag också tagit mig igenom två seedningslopp och fyra Vasalopp men träningspassen blir sällan särskilt långa. En riktigt härlig start på 2024.

Ha nu en skön tisdag. På återhörande här imorgon igen, hoj! 

_____________
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar