2017-01-01

GP Sven Nys live idag och Sven Nys Cycling Center

Hej och godmorgon!

Idag kan ni se GP Sven Nys live via TREK's hemsida: http://www.trekbikes.com/us/en_US/dvv_trophy_cyclocross_series/
Får ni inte det att fungera så testa via denna, eller denna länk.
Damerna startar 13:45 och herrarna 15:00.

I mitten av november så var jag ju ner till Belgien och besökte då bland annat Sven Nys Cycling Center där dagens tävlingar avgörs, i Sven Nys hemort Baal Tremelo. Dagens tävling är en deltävling i DVV Verzekeringen Trofee där den sammanlagda tiden räknas samman för totalställningen i cupen.

Tidigare år så har man fått tillstånd av markägaren för att hålla crosstävlingarna på platsen. Men efter att markägaren gått bort så bestämde sig Sven och hans agent för att köpa upp platsen och göra det till ett cykelcenter och göra banan permanent. Det är en kort bit över ett fält och en bit ute på vägen som passerar Sven Nys Cycling Center som används på dagens tävling som inte är med i den permanenta banan, men annars är den identiskt med själva tävlingsbanan.
Sven Nys Cycling Center var nytt och inte helt färdigt med alla delar när vi kom, men det mesta var på plats och verksamheten var i full gång.
Välkomna till Baal och Sven Nys Cycling Center.

Välkommen in, här i receptionen kan man köpa lite souvenirer och entré till muséet/utställningen.


Välkomna in till muséet. Här hänger tröjor från tidigare mästare. En som saknades i samlingen var dock Niels Alberts tröja, men den skulle vara på gång.

En översikt över området för Sven Nys Cycling Center som innehåller bland annat trial-banor, MTB-slinga, cyclocrossbanan och en pump track. Flandern har också ett ledsystem för både landsväg och MTB så man kan cykla vidare på andra längre slingor om man så önskar.

Lite cykelhistoria och en pedagogisk översikt över olika cykeltyper.

På väggarna finner man information om saker som hör cyclocross till. Man kan också se en tidslinje över Sven Nys samtliga segrar och vilken ort och land dom tagits i.

Svens cykel från förra säsongen står där också. Legenden själv dök upp och vi fick en längre pratstund med honom, men det är ett helt eget blogginlägg det. Här berättar han i alla fall att Zdenek Stybar var tuffaste motståndet under hans karriär. Dels var Zdenek stark, men också för att dom hade liknande tänk under tävlingarna. Sven berättade att han kunde ha bestämt sig för när han skulle sätta fart och då kunde Zdenek sätta fart precis innan eller samtidigt som Sven hade tänkt sätta fart.

Vi fick också köra lite på den permanenta cross-banan. Något jag givetvis uppskattade då är väldigt crossintresserad och ville få till lite träning också.
Belgiskt väder på Sven Nys Cycling Center.

En kort och lerig utförsbit, genom ett dike (för avrinningen från cykeltvätten till vänster i bild, följt av en kort och ganska brant backe.

Trappa och bro. Samt givetvis lera. När jag åkte runt där på banan så tryckte jag till lite också, snittade då 15.5 km/h så det gick inte speciellt fort. Ett problem jag upplevde med att ha denna permanenta bana var att det blev ett ganska hårt idealspår men utanför det var det decimeterdjup lera. Jag frågade om hur man tänkte lösa det till tävlingen men just då hade dom inte bestämt sig för hur man skulle göra. Ändå riktigt kul att ha fått smaka på en riktig crossbana med lite belgisk lera!

Avslutningvis så tog vi ett varv på MTB-banan med cross-cyklarna också:

Vi avslutade besöket på Sven Nys Cycling Center i deras restaurang. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar