Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-02-27

Ny FTP och level 41 i livet!

Hej och god morgon på dig!

Det blev inget blogginlägg igår, det saknades lite tid för det men eftersom du läser här så klarade du också den pärsen. Som du ser på bilden ovan så har jag kollat cykeltävling när jag har tränat. Det där var från i lördags då jag körde 100 minuter på kvällen och Vingegaard vann i Gran Camiño. Fint ställe där tävlingen går/gick, i Galicien i nordvästra Spanien. Kanske inte det bästa vädret, åtminstone inte den veckan. 

Innan träningen så gjorde Frida och jag stan. Köpte present till hennes kompis och passade på att ta en fika innan det var dags för kvällens aktiviteter. Träning för mig och Mello-kalas för Frida, båda nöjda.


Jag vaknade ganska tidigt igår, det var inte vilken dag som helst heller utan min födelsedag! Fyrtioen år gammal är jag nu. Hann med att städa lite, handla, baka kanelbullar och köra benhårt race nere i källaren. Tog ut andra plåten bullar ur ugnen med 1½ minut kvar till start. Planerat in i minsta detalj! 

Kanelbullarna blev jättegoda. Tävlingen gav mig en ny FTP baserat på loppets första 20 minuter. Efter 54 minuter så hade jag en snittwatt på 292 vilket alltså var högre än min tidigare FTP och då hade jag en superlång klättring kvar. Jösses så jobbigt. 

Nåväl, en höjning med tre watt åtminstone och det finns nog några till där under huven om jag verkligen skulle gå in för en maxtjuga igen. Det är lite jobbigt ändå att det inte händer mer snabbare, jag har fortfarande runt 50 watt och 5 kilo kvar till där jag vill vara. Det är rätt mycket det nu när mars lurar runt hörnet. 


Igår eftermiddag/kväll så kikade jag på när Filip spelade match och sedan åt jag med tjejerna på Basta.


Jag hade en späckad och bra födelsedag, somnade nöjd och proppmätt. Jumbo Visma har fått en flygande start på denna cykelvår och tävlingarna står som spön i backen nu framöver. Bara att njuta och hänga med. 

Den senaste tiden har jag kunnat känna hur solen verkligen värmer igen, så härligt. Ha nu en fin dag så hörs vi imorgon igen, hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar