Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-02-15

Fatbike, Zwift Racing League och sjukgymnastbesök!


Hej och god morgon på dig!

Igår fick jag upp bilden ovan som ett minne på Facebook. Det var alltså 8 år sedan jag körde inofficiella riksmästerskapen i fatbike. Eller Högbo Fat Bike, som tävlingen också hette. Jag blev trea och var nöjd som en speleman. Det har arrangerats en hel del kul i Högbo genom åren, jag hoppas att man fortsätter med det. Fatbike-tävlingar, långlopp och kortare XC-lopp i mörkret. 

Igår var jag tillbaka, som cyklist, på tävlingsbanan i Zwift Racing League. Det har varit fem deltävlingar där jag hängt med som lagkapten/lagledare och sett tävlingarna från sidan men nu fick jag också ha ont i benen samtidigt. Jag har tappat en hel del kapacitet och istället för att kunna vara med och slåss om värdefulla poäng så slåss jag nu om att hänga med klungan. Lyckades igår med den uppgiften och sladdade in som 34:a av 64 cyklister. Det viktigaste för mig är bara att känna att jag är med igen och det var fantastiskt roligt att cykla igår. 

Här passerar vi varvningen för första gången. Jag spurtandes på 400+ watt på en 38:e plats. Varje varv så var det med nöd och näppe som jag gick med i svansen av klungan men lyckades varje gång. 

Min bästa 15 sekundersintervall igår var på 679 watt, vilket är det högsta jag haft sedan ryggen blev dålig. Att spurta har inte riktigt blivit bekvämt eller känts tryggt än. Det blir mer långkörningar och helst sittande även om jag ibland "måste" stå också. Motsvarande siffra på SWE-Cup innan ryggen blev dålig var 851 och 914 watt. Det kommer så småningom. För att kunna prestera höga spurtwatt så krävs det också att man är hyfsat fräsch när det ska spurtas, igår var det jobbigt för mig mest hela tiden och då är det svårare att blixtra till också av den anledningen. 

Zwift Racing League har bestått av tre omgångar med sex deltävlingar vardera. Vi vann dom första två omgångarna och blev tvåa i denna tredje omgång. I mars väntar nu ett slutspel för att kunna kora mästarna i Zwift Racing League. 

Var på återbesök hos sjukgymnasten igår. Vi kunde konstatera att det fortfarande saknas en del styrka och rörlighet i vänster ben/fot. Nervsmärtorna finns kvar där i botten och lurar hela tiden. Det har tack och lov blivit mycket bättre sedan förra besöket för tre veckor sedan. Jag är mer rörlig, har inte lika ont, har slutat med medicinering och har bara känselbortfall i två tår och en liten del av foten. Styrkan har blivit mycket bättre också. Jag är övertygad om att det kommer att fortsätta i den riktningen och nytt besök är planerat om fyra veckor. Nu har jag fått fler övningar som har som syfte att göra mig starkare, i början fick jag övningar som mer skulle göra mig rörlig igen. Så även det känns riktigt bra, nu kan jag sluta med mina enklaste rörelseövningar och försöka bli stark igen. 


Tack för att du läste, jag hoppas att du får en fin onsdag och att vi ses här imorgon igen. Hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar