Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-02-06

Succé på VM och längsta cyklingen på länge


Hej och god morgon på dig!

Runt 40 000 åskådare på cykelcross-VM igår. 40 000! Ni ser ju själva på bilden ovan, vilket enormt folkhav det var. Tävlingen blev ungefär så som vi väntat oss också. Wout och Mathieu stack iväg tidigt och kunde sedan inte köra ifrån varandra utan det avgjordes i en spurt. En spurt som Mathieu vann. 

För egen del så cyklade jag inomhus under förmiddagen. Tryckte på lite mer än dom senaste dagarna och fick ihop en timme och 45 minuter på prick 200 watt. Det krävdes en snittpuls på 157 för att sy ihop det där men det var en skön känsla efteråt. Det var det längsta jag cyklat sedan 18:e februari då jag fick ihop 1:49 på 290 watt och med en snittpuls på 159.

Min tröskelwatt innan diskbråcket var i krokarna kring 335. Nu skulle jag tro att den är kring 235-245. Det har hänt en hel del. Det är också nu jag kommer att få uppleva snabba förbättringar vilket kommer vara kanon för motivationen så jag ser fram emot en bra sista del av denna vinterträning. Det är en bit kvar innan jag tänker spurta och just nu är det fortfarande obekvämt att stå upp och cykla. Sitta ner går bra och jag har fortfarande styret 15 centimeter högre. Men jag kan cykla och det är det viktigaste nu. 


Vi tog en promenad efter lunch för att njuta av det fina vintervädret. Någon har plogat upp en bana på Varpan för skridskoåkarna att njuta av. Folk var ute och promenerade och det var riktigt trivsamt. 


Plan för veckan: 
Jag ska skissa på en ny träningsplan för våren. Just nu tränar jag för att jag kan träna igen. Känner efter och testar mig fram. Kommer nog att testa lite intervaller inom kort.
Frida har ett par träningar som kräver min närvaro, Filip fyller år och han har två matcher i kalendern för helgen. 
Imorgon är jag lagkapten men inte cyklist åt Team SZ Ymir och på onsdag är det cykelmöte. 

Mer strukturerade veckoplaner återkommer i bloggen inom kort! 


Tack för att du läste, vi hörs här imorgon igen. Hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar