Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-02-18

Kyckling, kyckling, utecykling!

Hej och god morgon på dig!

Innecykling igår igen, då var det After Party by SZR som gällde på Zwift och precis som förra veckan så fick jag det tufft. Förra veckan så blev tävlingen som en maxtjuga innan jag åkte av på slutet. Höjde upp min FTP till 291 watt. Igår så körde vi två varv på Innsbruckring, vilket är lite av en favoritbana. En backe på runt 45 sekunder i slutet av varvet och där åkte jag av på första varvet. Det känns lite snopet för i mitt huvud så ska jag inte ha några problem med den backen men kroppen och benen kan inte göra vad huvudet tänker att jag ska göra. Det blev i alla fall en höjning av min 5 minuters effekt då jag höll 348 watt i 5 minuter där. 

Nu har jag tränat i snart tre veckor igen sedan mitt uppehåll och i början så var det bara glädje över att kunna cykla överhuvudtaget. Men redan nu så har jag börjat bli lite otålig och vill bli stark snabbare än vad som kanske är möjligt. Jag vet att det kommer ta tid och jag ska också ha tålamod, men visst är det intressant hur snabbt man vänjer sig vid ett nytt läge? 

Här kom det massor av regn, en del snöblandat och till slut också snö igår kväll. Temperaturen är runt nollan och solen skiner. Så jag tänkte faktiskt bege mig ut och cykla för första gången på väldigt länge. 

Senast jag cyklade ute var 22:a december och då hade jag så ont i ryggen att jag knappt tog mig fram. Det är nästan två månader sedan och ryggen är mycket bättre nu, men jag ska väl erkänna att jag är lite rädd att det ska kännas dåligt eller att jag ska bli sämre igen. Men känner jag något sådant så får jag bara vända hem igen och börja om. 

För att underlätta något för mig så har jag nu på morgonen vänt styrstammen så den pekar uppåt igen. Det kan vara första gången någonsin som jag gör det. Det gav mig tre centimeter högre styre. Att jämföra med min Neo Bike där jag höjde styret 15 centimeter när jag skulle börja cykla igen. 


Under eftermiddagen så kan man avnjuta en del cykling och till kvällen blir det VM i e-cycling. Går att se på Eurosport/GCN osv. Start 19:15. 


Önska mig lycka till så hörs vi här imorgon igen. Hoj! 














Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

1 kommentar:

  1. Härligt att vara igång igen. Började Själv min återhämtning idag efter 17 veckors uppehåll.
    Vart påkörd av en bil bakifrån när jag var ute tränade i början av oktober. 1 bruten kota o 12 veckor i korsett. Sen tog det ytterligare några veckor innan start pga en företagsflytt som tagit all min energi. Men nu så har även jag börjat zwifta o skippar utveckling denna vinter.🤠

    SvaraRadera