Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2021-07-31

Gondolfärd, besegrat Funäsdalsberget, Linda säljer lägenheten, jag har kört Zwift och köpt en tävlings-MTB!

Hej och god morgon på dig!

Lång rubrik idag men det finns många saker som händer givetvis. Vi börjar i vanlig ordning med att redovisa gårdagen, så som jag alltid brukar göra. 

Det var uppstigning i tid igår då vi behövde packa ihop det sista, städa ur huset och checka ut från boendet innan vi skulle vara vid TopSport i Funäsdalen klockan nio. Där vinkade vi av Linda och de stora barnen innan jag och Frida ställde bilen och gick mot gondolen. Frida var nämligen för liten för att klättra Via ferrata som var gårdagens stora aktivitet. Men att åka gondol var inte fy skam det heller. 

Frida och jag tog oss upp på ca: 5 minuter, de andra som klättrade upp behövde en och en halv timme på sig. Men det såg kul ut och alla verkade ha uppskattat klätterleden.

Frida och jag hann med att besöka utsikten, knata igenom Samevistet innan vi tog emot klättrarna vid toppstugan. 

Efter en fikastund på berget så knatade vi ner till den väntande bilen och hemresan. Vi körde hem i ett svep utan stopp vilket var ganska skönt faktiskt för vi kom hem i tid för att hinna handla lite och laga middag här hemma. 

Tillbaka till vardagslivet och fredagstacos! 

Tillbaka till Zwift också då jag hann med ett kvällspass på Wattbiken. Det blev Specialized Roval Climbing Challenge vilket gick ut på att cykla uppför Alpe Du Zwift. Klättringen tog mig runt 43 minuter och det var ingen bekväm upplevelse, precis så som det ska vara. 

Inledde backen med att köra jämnt med ett par svenskar. Rydne och jag hade sällskap ganska långt upp i backen men han ställde av mig med någon kilometer kvar.. Jag blev tredje svensk och åtta i loppet. 


Då Linda har köpt ett hus i Löddeköpinge så är nu lägenheten i Bjärred till salu. Känner du någon som behöver ett boende nära havet, Lund, Malmö och Helsingborg så tipsa gärna om denna: https://www.hemnet.se/bostad/lagenhet-4rum-bjarred-centralt-lomma-kommun-idrottsvagen-1d-17777685

Linda hälsar att cykeln egentligen inte ingår, men vid rätt bud så är allt förhandlingsbart...


En stor grej, för mig, är att jag igår gjort klart med tävlings-MTB för åtminstone återstoden av denna säsong. Jag skrev ju för ett tag sedan om att det var tungt med träningen och jag behövde sätta mål
Sedan dess så har jag:
- Skaffat elitlicens (utan att veta om det fanns några tävlingar)
- Skärpt till mig med kosten
- Denna vecka har jag anmält mig till Cykelvasan och Långlopps-SM
- Köpt tävlings-MTB

Licensen är ju ett krav för att tävla och därför behövde jag skaffa en sådan, Linda och jag satte upp målsättningar om att komma i form och nu i veckan anmälde jag mig till Cykelvasan och Långlopps-SM. För att det ska bli kul att tävla så behövde jag något annat än min begagnade ROSE som jag köpte i november förra året för en billig peng. Kommer att hämta cykeln i nästa vecka och då kan jag presentera den närmre för er, ni kan gissa redan nu om vad det blir i kommentarerna nedan! 

3 kommentarer: