Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2021-07-12

Fjällbike!


Hej och god morgon! 

Har egentligen varit vaken nästan tre timmar här, men det kanske fortfarande kan räknas som morgon nu? 

Bilden ovan är från igår då jag precis hade kört två vändor i liftgatan som gårdagens träning. Den första körde jag helt ouppvärmd och det var ju ingen vidare mysig upplevelse. Rullade ner från parkeringen vid Högfjällshotellet till liften och sedan pang på bara. Tid 7:55 och 346 watt på den. Andra gången upp så hade jag ju åtminstone börjat cykla innan intervallen så det kändes faktiskt bättre trots högre fart och intensitet, 7:08 och 359 watt på den rackarn. Rätt så bra siffror ändå kan jag tycka, dessutom lite svårt att få ut så hög effekt som möjligt med löst underlag och lite varierad lutning. Snittlutningen på 16% hjälpte dock till att hålla trycket uppe. 

Skönt ändå att starta dagen med lite kvalitetsträning och mjölksyra, därefter blev det några timmar cykelvandring i vacker fjällmiljö.

Vi passerade sedan över Storfjället och ner mot Storfjällsgraven. Där hade man lagt ut 4 kilometer spång för att underlätta för vandrare och cyklister fick vi höra dagen innan. Verkade ju toppen! 

Se så fint ändå?! Jag formligen älskar fjällcykling.

Nog hade dom lagt ut spång allt, nästa steg blir väl att snickra ihop den antar jag? 

Skämt åsido, det var några hundra meter från Storfjällsgraven, Sälens äldsta fjällcafé, som det såg ut sådär. Nästan hela vägen var färdigspångad och snabb. Där vid den där pölen så mötte vi på tillbakavägen Robinson-kändisen och outdoor-influencern Joanna Swica med sällskap som var mäkta imponerade av att jag cyklade runt utan fotnedsättningar men kanske också något besvikna på att jag inte cyklade rakt igenom vattnet. 

Efter en snabbrullad bit tillbaka mot civilisationen så åt vi våffla och drack kaffe på Gammelgården. Fint värre och givetvis med hjortronsylt för den där riktigt fjälliga känslan. 

Efter våfflorna så fjällcykelvandrade vi en längre sväng, kom bort från människor, men hittade mygg och Linda föll ett par gånger. Men hon gjorde sig bara lite illa... 

Himla härligt att andas fjälluft och få njuta av fina stigar och vackra vyer. Det är ju rätt stenigt när man kommer av dom spångade lederna så grova däck är att föredra. Funderar på om man inte skulle haft en fatbike där, vad tror ni om det? 

Det får definitivt bli fler besök där, jag har varit där ganska många gånger dom senaste åren nu men fler besök kommer det att bli. Så lättillgängligt, smidigt, bekvämt men ändå fina naturupplevelser och vacker natur. 

Har ni testat fjällcykling? Om inte så borde ni göra det men var försiktiga. 

Vädret dag 3: 
Växlande molnighet men uppklarnande.
Runt 20-22 grader varmt.

1 kommentar:

  1. Om du inte redan hittat Offroad Valdres så rekommenderar jag den tävlingen. MTB på fjället när det är som bäst.

    SvaraRadera