2021-01-02

Viktväst, skridsko och långt Zwift-race mot proffs!

Hej och god morgon på dig! 

Inledde året med att bära viktväst på 8 kilo nästan hela dagen, har faktiskt haft den i min ägo i ett år ungefär och inte riktigt kommit igång med att bära den. Men nu kör jag ett litet test och ser om jag får någon effekt. 

Vi åkte också skridskor igen på Lugnet. Snö på isen men annars fina möjligheter till utomhusaktivitet vilket uppskattas.

Inledde också träningsåret 2021 med två timmar och två minuters träning i ett långt Zwift-race som tog mig en timme och 55 minuter på 4.1 w/kg. Hårt så det räcker och blir över med riktigt bra motstånd. Tror det var tre nuvarande proffs samt några exproffs med. Bland annat Gustav Larsson som snittade 358 watt (4,6 w/kg) i en timme och 50 minuter, han har inte tappat allt för mycket den mannen.

Efter första långa backen var jag en dryg minut efter en annan svensk (Daniel Pinto) som jag ville försöka komma ifatt så vår trio höll bra fart där jag kanske tog mest ansvar. Efter en lång jakt på mellanpartiet så var vi ändå knappa 30 sekunder efter när vi gick in i andra långa backen. Tyvärr hade jag nog bränt lite för mycket krut i jakten för ungefär halvvägs upp så tog krafterna slut och jag fick slå av. Det är ju alltid bättre att vara med från början så jag borde ha gjort en större ansträngning i början. 
Men formen är inte riktigt där ännu...

Idag blir det ett annat långt race på Zwift. Igår var det 72-73 kilometer med ett par långa backar och ett par kortare. Idag blir det 70 km men på en betydligt plattare bana så jag tror på mer fart. Startfältet idag är också mycket större och bättre så det blir att hålla full fart så länge det går. 
     
   
Med tanke på att min bil är trasig också så kommer det bli mycket cykling i nästa vecka när jag ska fram och tillbaka till jobbet. Inte bara dåligt med trasig bil alltså.. 

Ha det gott så hörs vi snart igen! 

2 kommentarer:

  1. Är det för viktnedgång du har viktvästen? Det är lite spännande det där. Verkar fungera för möss, kanske också för människor. https://tyngre.se/artikel/forskning/kan-en-viktvast-gora-deffen-lattare/

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, det var lite det jag ville testa. Tyvärr använde jag inte västen speciellt mycket.

      Radera