Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-05-01

Ett helt vanligt blogginlägg, om träning

Hej och god morgon!

Igår ställde jag en fråga i bloggen om vad ni ville att jag skulle skriva om. Pulskurvan (som är en riktig träningsnörd) önskade att jag skulle skriva fler detaljer om själva träningen.

Så min plan för gårdagen var att ta i lite mer. Det blev ju lätt och kort distans i söndags, i måndags blev det bara en timmes hemcykling från jobb och i lördags vilade jag. Alldeles för lite hårdkörning. I måndags hade jag väl tänkt köra hårt också, men på grund av för lite sömn och mycket jobb så valde jag att sova mer och inte köra typ Zwift också.

Men igår var det dags att stressa kroppen lite igen.

På morgonen ville jag köra lite kort och hårt. Inspirerad av min STRAVA-feed så tänkte jag köra hårt på ett par segment. Dels för att jag hade blivit av med (ännu-) ett KOM här om dagen men också för att jag ser andra ladda rejält. Dom senaste åren har jag nog bara blivit av med KOM men inte jagat några nya. Så jag tänkte att det var dags att öka min STRAVA-ranking något.

Det första segmentet låg bara någon minut hemifrån och Jonas Pettersson, det KOM-monstret, hade tagit det alldeles nyligen. Hans tid var 3.03. Jag flämtade in på 3.36. Ouch! En nyttig reality check. Jonas måste väl vara den med flest KOM av alla jag känner i alla fall. Han är en riktig KOM-dammsugare så jag hade inte förväntat mig att slå hans tid, men nog hade jag hoppats att jag skulle kunna vara närmre.

Nästa segment jag körde på var det jag förlorade mitt KOM på här om dagen. Det finns bara fyra registrerade tider där så det är allt annat än något prestigefyllt KOM. Kunde ganska lätt återta den kronan i alla fall efter 4:43.

Tredje och sista är en kort backe där KOM-tiden att slå är 24 sekunder, jag trillade in på 27 och förbättrade min tidigare bästa tid i alla fall. Bra gjort efter åtta minuters KOM-jakt innan och den spurten sved gött i benen.

Morgonens pendling:

Två segment i benen.

En spurt på 30 sekunder i hela kroppen. Ingen vacker syn. Kanske var det på grund av benvärmarna som jag inte var snabbare?

På väg hem från jobbet sedan så ville jag köra hårt men hade inte riktigt den där känslan för fullt ös i mig. Jag misstänker också att den här pollen-grejen sänkt mig något den senaste tiden. Så jag siktade in mig på att köra lite E2b, som jag kallar det. 80-85% av max. Ganska hårt men inte dödshårt alltså. När jag kommit ut ur Borlänge så gasade jag på. 25 minuter senare så var det dags att rulla ner genom Falun. Det blev 25 minuter på 81% av max i snittpuls (157).

Eftermiddagens pendling:


Körde via Ingarvet igår men var inte med på Ingarvet GP. Har barnen och hade annat planerat för kvällen.

Totalt i april fick jag ihop 2302 minuter, målet är 2000 minuter i månaden så det klarade jag med råge. Har faktiskt inte tränat så här mycket sedan april förra året och det känns ju riktigt bra!


Här hemma grillade vi hamburgare och bacon som vi åt utomhus. Sedan så gick vi till Gullnäsgården för att se på valborgsmässofirandet. Eldförbudet hävdes igår morse! Fint och skoj.
Linda överraskade också genom att komma hit igår, så nu har vi en härlig och ledig dag tillsammans. Vi ska bli klara med häcken mot vägen!



Majbrasa.

1 kommentar:

  1. Kul att läsa! Jag formligen älskar strava-intervaller och det är ett bra sätt att få till sån där riktigt hög intensitet på passen! Det blir oftast inte maximal träningseffekt eftersom man bränner ut sig i de första segmenten. Men jag tror de finns stort värde i att ta i allt man kan också.

    SvaraRadera