2019-05-11

Bilder och resultat från Billingeracet

Foto: Johan Linhart

Hej och god kväll!

Kvällsinlägg hör inte till vanligheterna men så hör det inte heller till vanligheterna att Långloppscupen har säsongspremiär. Idag var det Billingeracet i Skövde som gällde, en av mina favorittävlingar.

Banan innehåller en skön mix av fina stigar, snabba grusvägar och tuffa backar. Precis så som ett långlopp ska vara. Att vitsipporna står i full blom gör inte saken mycket sämre. Banan börjar med en startbacke, något som jag gillar och det är ju ett bra sätt att sortera fältet innan stigarna tar vid.

Det var lite småkyligt med soligt idag. Kan det ha vart runt tio grader kanske? Lite blåst men inget som riktigt störde.

Stämningen vid starten var god och det fanns gott om smånervösa cyklister. Det enda jag var nervös över var mitt stansade framdäck som hade varit helt tomt igår.. Även om jag tvingades fylla på med mer luft med bara typ fem minuter kvar till start så kan jag glädja er med att det höll tätt hela loppet!

Starten gick och förhoppningen om pigga ben försvann när täten höjde farten på slutet av asfaltsdelen av startbacken. Det brukar vara ett parti som passar mig men nu tvingades jag inse att det inte var min bästa dag. Kämpade mig uppför backen och passerade stadion på en 28:e plats. I fjol var jag 20:e i mål och det var mitt minimumkrav för dagen. Hade ganska bra flyt i åkningen i skogen kände jag och hamnade med några fler som hade bråttom. På stigarna ner mot banvallen så lyckades jag ansluta till en större grupp framför oss. De bakom mig kom också ifatt efter en stund och satte fart.

Vi hämtade in en till grupp och där var det väldigt duktiga cyklister med, vilket förvånade mig något eftersom det hade känts så dåligt. Vår grupp var väldigt stor. Alltså väldigt stor. 15-20 man kanske? Så jag försökte hålla mig hyfsat långt framme ändå. Några droppade av och innan Öglundabacken så blev det fyra fem cyklister framför och så var vi ett litet gäng strax efter. Det gick ihop igen och på väg in mot varvning så var vi kanske 12 pers eller något. Jag frågade Erik Åkesson om hur många som var framför och han svarade fem. Fem?!?!? Hade jag en så här dålig känsla i benen och var med i kampen om en femteplats? Sjukt bra ändå ju. Så jag blev taggad för att kämpa om en fin placering och tänkte att jag kunde "växa in i matchen".

Efter några kilometer ute på andraslingan så korsar vi en asfaltsväg. Där åker man på en stig som går parallellt med vägen innan man korsar den. På den stigen fanns en hög spång. När jag skulle upp på spången så kom jag snett, tappade balansen och tvingades köra av den. Fick stå där nere, släppa förbi folk och sedan ta mig upp och komma iväg. Gruppen hade alldeles för bra fart och där tvingades jag inse att en fin placering var kört. Tappade väl huvudet lite där.

Fick sällskap av ett par cyklister ut mot Ryd-slingan. Tyvärr kunde jag inte förmå mig att hänga med och blev passerad av en till cyklist med bråttom. Skit också, tänkte jag. Topp 20 går nog inte... Stannar och kissar, skönt värre. Det kommer ifatt tre till och jag kämpar på för att hänga med. Man kommer ju fortare till målet om man har några att åka med. Lyckas också hänga med dom hela vägen in till Skövde där vi ser någon cyklist framför. Jag försöker motivera sällskapet i någon form av jakt. När vi kommer in i villaområdet och det börjar gå uppför så ger jag kaffet! Mitt sällskap släpper, jag passerar ett par cyklister och det känns gött. Innan toppen på backen så tar jag en till.

I strupen så närmar jag mig två till men har inte kraft nog att gå ikapp.

Kommer ändå i mål som sjuttonde idag. 11.44 minuter från segraren och hade jag lyckats vara två minuter snabbare så hade jag blivit elva. Svårt att sia om hur bra det hade kunnat gå om inte om fanns. Men hade jag inte kört av spången och hängt med gruppen så är jag i alla fall rätt säker på att placeringen hade blivit bättre än 17. Men vad sjutton, jag får vara nöjd med det med tanke på känslan och klantigheten.

Käkade god mat efter mål, minglade med en massa cyklister och fick ta emot Linda i målet.

Nu har vi precis kommit tillbaka efter ett besök på en av Skövdes alla pizzerior där jag åt en riktigt god pizza. Vi ska nämligen stanna kvar här och njuta lite av Billingen även imorgon.

Tusen tack för alla hejarop idag, det värmde! Tack också till Jonte för langningen i Öglundabacken! Har ni några bilder så dela gärna med er.
Bilder finns här: https://happyride.se/2019/05/11/happyrides-bilder-fran-billingeracet-2019-75km/?sida=1
Bilder finns också här: https://cykelkanalen.se/bilder-billingeracet-2019/
Dyker upp fler här snart: https://www.mtbfoto.se/

Nedan följer några av mina bilder från dagen.

Resultat från Billingeracet 2019 hittar ni här: http://results.neptron.se/events/billingeracet2019/

Tack för idag cykelvänner, vi hörs snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar