Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-05-20

Orientering i dagarna två med en bildbomb samt en tjuga på Zwift

Hej!

God morgon och välkomna till en ny, härlig, vecka. Vi hade som sagt orienterings-tema i helgen och så även igår då Linda körde långdistans i Svenska Cupen i MTB-O och Frida körde inskolningsklass på OL-Touren. Tävlingarna hölls vid Puttbo strax utanför Falun så det var lite av hemmaplan. Självklart så blev jag lite sugen på att köra, det ser ju ändå så kul ut. Egentligen gillar jag ju att banan är markerad så att jag bara kan trampa. Men någon tjusning finns det nog allt ändå i att hitta bästa vägarna till olika punkter. Kanske kör någon MTB-O-tävling innan året är slut.. Bäst hade väl kanske varit att köra på hemmaplan så jag slipper att åka helt vilse.

Frida älskade det också och sa att hon nästa gång skulle orientera utan att jag följde med. Vi får väl se hur det blir med den saken. Först kanske hon ska lära sig att läsa en karta. Men hon börjar i alla fall bli vass på att använda kompassen. Tyvärr tror hon nog fortfarande att hon ska gå dit den röda pilen pekar och läser inte riktigt in sig på kartan...

Det syns också på Linda hur hon trivs med detta och det är härligt att se hur man efteråt kan/ska prata spårval och annat över någons karta. Det verkar vara obligatoriskt. När man kör masstart så ligger kartorna upp och ned i startfållan. Med 30 sekunder kvar får man ta upp kartan, titta på den, lista ut vart man ska ta vägen och knäppa fast den i kartstället. Sedan går starten gemensamt.

Jag startade i ett Zwift-race för att köra en hård tjuga igår kväll. Fick ihop 20 min med 349 watt i snitt, så det sved ju. Idag vet jag inte riktigt hur jag ska göra med träningen. Borde kanske köra distans faktiskt. Det är ju bara det där med jobb och så också...
Få se nu här... Tävling på söndag, väckningspass lördag, vilodag fredag, hårt/länge på torsdag, något kort och hårt på onsdag och kanske vila imorgon? Skulle kunna funka. Eller så kör jag Ingarvet GP imorgon och vilar på onsdag istället.

Hur som helst, tack OK Kåre för ett par proffsiga dagar i Puttbo, bjuckar på lite bilder från igår (bilder från i lördags finns här):



































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar