Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-05-05

En liten tävlingsrapport från H12 igår


Hej och god förmiddag!

Nu är vi åtminstone tre lite småslitna själar här i Bjärred. Linda, Frida och jag. Kanske mest Linda och jag även om Frida cyklade hur mycket som helst under gårdagen. Kul att se att hon gör sådana framsteg så snabbt. Hon är verkligen en cyklist.

Vi fick vänta en del på färjan och det var lite köer på väg till tävlingsplatsen så vi blev något sena. Jag skulle ha kört förstasträckan men nu tog Daniel den så att jag inte behövde stressa. Kom fram och kunde konstatera att jag saknade en axel. Brukar alltid sätta axlarna i cykeln för att inte glömma dom men nu hade jag lyckats tappa en på parkeringen i Bjärred... Vid tävlingsplatsen var det en tältby för alla team och solocyklister, jättemånga partytält. Där fanns också utställare och försäljare av tilltugg, dryck och cykeldelar. Bredvid vårt tält så höll Shimano till och de hade en axel som jag fick köpa. Den läxan kostade 399 danska.

Så. Strulig morgon men ändå vid gott mod. Vi (jag körde med Daniel, Mattias och Jens från CK Lunedi) var där för att ha kul och resultatet var inte så noga. I inledningen låg vi dock en stund på pallplats och då växte ju hornen en smula. Totalt hann vi med 21 varv, vi hade kanske hunnit med ett 22:a varv också men att bli fyra eller femma kvittade. Det var så tight mellan fjärde lag och oss att det bara skiljde sex sekunder när allt var klart.

Mitt första varv var rätt kasst. Långsamma cyklister på banan och jag hade nästan åtta timmar bilben från dagen innan. Det tog ungefär sex av dom tolv kilometerna att komma igång. Nästa gång det var min tur så laddade jag rejält. Hade också värmt upp vilket gjorde stor skillnad. Hann med att vurpa två gånger men tog ändå en mycket snabbare varvtid. Mitt tredje varv ville jag inte vurpa mer så jag körde på säkerhet men var ändå bara sex sekunder långsammare än på varv två. Fjärde varvet blev lite långsammare. Dels var jag lite sliten, dels var det mycket folk i vägen men det var också just då långt stora avstånd i totalen.
När jag skulle köra mitt femte och sista varv så laddade jag mentalt för att avsluta bra och satte också mitt snabbaste varv med en minuts marginal! Skönt att få avsluta på topp.

H12 är en väldigt stor tävling i Danmark med massor av deltagare och proffsigt arrangemang. Väl värt ett besök.
Snö på marken i Danmark. Det blev uppehåll under tävlingen men aldrig varmt.

Linda redo att köra en sträcka för sitt team.

 Lite smuts från en av mina två vurpor. Allt gick bra med både mig och cykeln. Lite skrap på benet och vred styret i ena vurpan bara.

Frukost, lunch och middag ingår i anmälningsavgiften. Samt fri tillgång till sportdryck, kaffe och bullar från Pågen. Det kan ha blivit ca 20 bullar igår...

Linda vann en cykeltröja och en regnjacka. Jag vann ett mobilfodral.

Frida trampade runt mest hela tiden.


Efter loppet..

Fina priser utlottades efter tävlingen. Eller vad sägs om fyra MTB-cyklar och en Sydafrika-resa?

 Champagne-duschar i massor vid prisutdelningen. Ska ni köra H12 och komma på pallen så medtag regnkläder...

 Om vi hade oflyt med färjan på väg dit så hade vi desto bättre flyt på väg hem. Vi hann på med 20 sekunders marginal oxh var sista bil på. Nästa färja gick en timme senare..

Stort tack till Mattias, Daniel och Jens för att jag fick vara med. Förlåt för att jag var så strulig i början ..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar