Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2018-06-27

Nya Canyon Lux


Hej och god morgon cykelvänner!

Canyon släppte igår sina nya Lux-cyklar till försäljning. Pauline Ferrand-Prévot, Mathieu van der Poel och Alban Lakata har redan styrt denna hoj till en mängd fina resultat och nu går den alltså att köpa. 64.779:- kostar cykeln ovan och den uppges väga 9,9 kilo. Trots dämpad sadelstolpe.

Jag började ju trampa MTB någon gång på mitten av 90-talet och har kört hardtail alla säsonger utom en. Det var 2004 och cykeln hade till och med skivbromsar, min första skivbromsade cykel och min första heldämpade cykel. En Gary Fisher Sugar Race.

Vi kan väl konstatera att det har hänt en del sedan dess.

Jag har alltid gillat hardtail och gör det fortfarande givetvis. Det är ju därför som jag cyklar hardtail. För knappt tre år sedan så testade jag en heldämpad hoj på hösten för att jämföra lite med min hardtail. Jag konstaterade då att jag var ca: 1 minut snabbare med den heldämpade cykeln på den tekniska leden Stångtjärns blåa som då tog mig 34-35 minuter. Men den kändes klumpigare, min åkstil är inte riktigt anpassad för heldämpat och jag fick lite problem med ryggen då. Men, den cykeln vägde också nästan 1.5 kilo mer än vad Canyon-cykeln på bild i detta inlägg gör. Det gör mycket.

Kan 2019 vara året då jag kör en säsong på heldämpat igen? Jag gillar ju hardtail för att det är lätt, styvt och jag kör bara långlopp. Funderingar på heldämpat har dock funnits där några säsonger och nu när Canyon kommer med en så fin och lätt heldämpad så väger det kanske över. Om jag kunde vara en minut snabbare på teknisk stig med en tung heldämpad så borde jag kunna vara ännu snabbare med en lätt heldämpad hoj...

Då behöver jag bara lära mig att cykla heldämpat också... Det där med att få gamla hundar att sitta, ni vet?

__________

Igår körde jag Zwift-race igen och det förvånar väl få av er. Körde en CVR World Cup för att få bra motstånd och det fick jag. Både i form av starka deltagare, men också i form av protesterande ben. Det kändes allt att jag körde tre Zwift-race i förrgår.

Det kändes faktiskt så dåligt att jag ville kliva av redan tidigt i loppet. Men, jag bet i och körde vidare. Hängde med längre och längre och började nästan tro att jag skulle orka hela vägen. Men så tappade jag klungan i samband med en fartökning på slutet och fick köra solo in mot mål. Det blev ett blygsamt resultat men ett bra pass. Hade också en femminutare på 373 watt och det utan konstant backe (personbästat från vinterträningen är 404 watt. Det börjar likna något med benen...

Brittiska Zwift-mästaren och super-Zwiftaren Kim Little hanterade favorittrycket och kunde till slut vinna. Jag fick mig ett hårt pass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar