Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-02-22

Det bästa jag gjort på en testcykel, någonsin!

I kväll har jag kört Kompiskampen. Var lite osäker på hur bra det skulle gå efter att spenderat en heldag i Ludvikas ishall på hockeycup. Var rätt så krispig när jag kom hem...

Vi tar det från början. När man ska lida pin så vill man vara fin och därför plockade jag fram ett par sprillans nya GripGrab-strumpor idag. Körde även i Craft-byxorna jag har, är nog dom som är skönast åt rumpan av alla mina cykelbyxor.

Värmde upp ordentligt idag, kurbits-understället åkte av när det var dags för allvar.

Tidigare tre kompiskamper har jag kört på 3.1, 3.2 och 3.3 kilos motstånd. Denna gång ville jag göra ett försök att vrida ur mig rejält och gå all-in för en rejäl ökning. Bära eller brista var det som gällde så jag fläskade på med 3.6 kilos motstånd. På dom tre första försöken så har jag haft 94 i snittkadens. Förra gången jag kompiskampade så fixade jag 316.8 watt och skulle jag fixa 94 i kadens idag så skulle jag landa på 338.4 watt. Skulle jag bli helstum och ändå klara 90 i kadens så skulle det ändå bli en rejäl ökning och sluta på 324 watt.

Dagen till ära så hade jag slängt ihop en spellista på Youtube, som gick i bakgrunden för att peppa lite extra.

Jag gick ut riktigt hårt på mina 20 minuter, för planen var ju all-in. Om jag inte skulle hålla så är det ju faktiskt sex dagar kvar av februari för nya försök. När jag närmade mig tio minuter så var det riktigt jobbigt men väl över tio så börjar ju också nedräkningen. Eftersom jag hade inlett offensivt så intalade jag mig själv att det inte gjorde så mycket att jag var stum eftersom jag hade lite att falla tillbaka på. Rekordet skulle jag ändå kunna klara av. Delade upp hela tjugan i små etapper och när jag hade sex minuter kvar så försökte jag öka lite. Det resulterade bara i att jag kort därefter blev ännu mer stum, stum satan alltså.
Tappade lite mer i effekt kort därefter och funderade på när jag skulle orka lägga in en slutökning. Det gick inte med fyra minuter kvar, jag vågade inte heller med tre minuter kvar och tänkte att med två kvar, då jäklar. Men med två minuter kvar var jag så stum att jag knappt visste vad jag hette så att öka fanns inte på kartan. Sista minuten, nu ökade jag. Blev dock så helstum att jag faktiskt nästan gav upp med 30 sekunder kvar. Lyckades dock ta mig samman och dra igång igen. Det var ju rekord på G!

Så här blev dagens pass med uppvärmning, lugn period och sedan Kompiskampen-tjugan följt av lite stumtrampning. Men blev det rekord då och i sådana fall med hur mycket?

Om det blev rekord? SOM DET BLEV REKORD!!! Förra toppnoteringen med Vector var 348 watt och i Monarksiffror så lyckades jag hålla 96 (!!!) i kadens med mina 3.6 kilos motstånd, vilket ger 345.6 watt. Ökade alltså med nästan 30 watt från mitt tidigare rekord.

Det här är ju så sinnes så jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Mycket bättre än vad jag NÅGONSIN tidigare presterat på en testcykel. Har ju känt att jag är på gång och att förra försöket på kompiskampen så kände jag att det nog fanns lite mer att ge. Men så här mycket!? Sjukt.

Som en bonus så hade jag ju också gått ner 0.6 kilo sedan förra gången så jag höjde mitt w/kg med 0.46 w/kg!

Utvecklingen i kompiskampen, i siffror:
26 November 291.4 watt, 71.4 kilo
23 December 300.8 watt, 72 kilo
19 Januari 316.8 watt, 70.2 kilo
22 Februari 345.6 watt, 69.6 kilo

Dagens alla härliga Garmin-data hittar ni här: https://connect.garmin.com/modern/activity/703760146

1 kommentar:

  1. That does it!
    Jag måste också skaffa nya cykelstrumpor.
    //Martin

    SvaraRadera