Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-02-21

Skid-VM i Falun 2015

Ingen hockey i Ludvika idag utan istället blev det en dag i fantastiska Falun. Slängde ut en spontan fråga på Facebook om det fanns någon som hade en biljett till valfri dag eller idag då det varit slutsålt sedan ett tag tillbaka just idag. Just på grund av högtrycket på biljetter till Skid-VM i Falun idag har ju gjort mig extra sugen på att gå just idag. Att få uppleva ett publikhav på Lugnet sker ju bara ungefär vart 20:e år. Dessutom så var det ju idag och på sprinten i torsdags som man kunde njuta av både dam- och herrtävlingar i längdskidor på en och samma dag.

Kan ju konstatera att det där med biljett löste sig ganska så bra.

Eftersom Ronya skulle jobba från ett och damerna startade ett så åkte vi tillsammans mot hennes jobb och hon släppte av oss i närheten av Lugnet. Smidigt. Dessutom jobbar hon på lasarettet som ligger nära Lugnet så det var nära till bilen efteråt också. Frida i bärsele och Ebbah vid min sida. Det blev lite drygt tre timmar på Lugnet och axlarna gick väl nästan av där på slutet. Inte nog med Frida i bärsele och budväska med Fridas alla nödvändigheter över ena axeln, Ebbah satt en del på mina axlar också för att se bättre.
Tur att jag är grov i överkroppen!

Garmin hade satt upp en mäktig förentré som inte gick att missa.

Om man sticker huvudet genom Garmins skärm och lägger upp bilden på Instagram med hashtag #GarminFalun2015 så kan man vinna en Vivofit. Fler borde passa på, chanserna är stora med tanke på att Garmin på Facebook sagt att tre vinnare koras varje dag och idag går det att hitta femton bidrag på Instagram. En på fem alltså!

Vi passade på att morsa på mina kollegor också.

Man känner knappt igen sig på Lugnet nu med alla läktare och tillfälliga byggnader som poppat upp. Mäktigt!

Dags för start i damernas skiathlon.

En törstig Charlotte Kalla.

Mest av allt imponerades jag av Sofia Bleckur som körde helt brutalt och blev femma och gjorde därmed sitt livs lopp. Kunde väl inte passa så mycket bättre än under VM på hemmaplan!


Inte ett öga torrt!

Charlotte Kalla och Astrid Jacobsen på väg mot spurten om silver och brons där Charlotte fick nöja sig med bronset. Ändå en sjukt bra insats och hennes första individuella VM-medalj!

Upploppet, där Therese Johaug går i mål ca: sex sekunder före Jacobsen/Kalla.

Charlotte Kallas tränare, Magnus Ingesson, intervjuas av SVT. Efteråt fick Ebbah och hennes skylt kamerans uppmärksamhet, men om det sändes vet jag inte...

Harvey, Hellner och Halvarsson är tre törstiga grabbar med efternamn som börjar på H.

Ebbah gjorde en skylt hos Vattenfall för att heja på svenskarna!

Manlig klunga. Calle Halvarsson hade otur, även idag, och bröt staven i slutskedet av loppet. Lyckades ändå bli bästa svensk på sjätteplats.

Totalt 44300 åskådare var på plats idag och det kändes så härligt att vi i Falun kunde bjuda skidvärlden på denna folkfest. Givetvis också kul att få vara en del av detta.
Även om man inte kollar på skidtävlingarna så kan man lätt spendera några timmar på Lugnet med allt som visas och pågår där just nu. Dessutom fullt av aktivitet på stan och ett partytält över en stor parkeringsplats. Untz-untz!

Prisutdelningen på Stora torget i kväll:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar