Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-02-12

Höghöjdsträning och banrapport inför inofficiella Fatbike-SM

Emil Lindgren utför sitt bästa test någonsin på LIVI.

Emil Lindgren och Jenny Rissveds har testat sig på LIVI efter ett tre veckor långt höghöjdsläger i Sierra Nevada. Bägge gjorde fantastiska resultat på testerna vilket ju lovar gott. En nyttig erfarenhet och intressant att också en sådan som Emil som tränat och tävlat i 100 år kunde göra ett så bra test.
Läs mer här:
Emils test: http://emillindgren.com/2015/02/livi-test/
Jennys test: http://www.jennyrissveds.se/2015/02/livi-pt-19/

Avslutningsvis så bjuder banchef Magnus Palmberg på lite baninfo inför Inoficiella Fatbike-SM (eller Högbo Fatbike Challenge som det också heter..):
Banchefen informerar. Här kommer lite färsk information om Fatbike banans status inför helgens #HögboFatbikeChallenge. Banans sträckning. Första kilometern går på öppna ytor, med goda chanser till omkörningar. Sen går vi in i skogen, fortfarande ganska brett spår i 500m till. Efter det svänger vi av in på ett smalare skoterspår och åker det i ca 500m och passerar en publik plats vid målet. Vi fortsätter därefter på ett smalt skoterspår ca 800m till innan vi kommer ut på ett bredare spår. Brett spår i ca 500 m innan vi går in på en snöskoupptrampad stig (400m). Sen avslutar vi varvet på ett bredare spår och en kort spurtbacke strax innan varvning/mål. Underlaget I stort sett hela banan är på packade skoterspår. Rejält hårda efter blidväder och omfrysningar. Vi har sladdat den hårda ytan, så det är fortfarande bra fäste för däcken. En del av banan är på snöskoupptrampad stig(bilden) Där det förekommer is och halkrisk kommer vi till tävlingsdagen grusa. Målområdet är pistat med pistmaskin. Vi jobbar med banan varje dag och vi har goda chanser att få till en rolig, hållbar och säker bana till helgen. Vädret kan vi tyvärr inte påverka, förutsättningarna kan ändras snabbt. Men enligt alla prognoser , så ser det bra ut. ///banchefen Magnus Palmberg #högbomtb #högbomtbarena #specialized #trimtex #ppcykel
Ett foto publicerat av @mankanp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar