2013-09-27

Fredrikshof IF och Friends Arena arrangerar Gran Fondo Stockholm 2014

Fick denna pressrelease tidigare idag:
"Friends Arena presenterar idag ett helt nytt cykellopp med start och målgång vid arenan – Gran Fondo Stockholm. Arrangörsklubb är Fredrikshofs IF Cykelklubb. Cykelloppet kommer att äga rum den 24 maj 2014. Huvudpartner till Gran Fondo Stockholm är Bianchi.

–­ Gran Fondo-loppen är redan en internationell succé. När Stockholm nu äntligen får ett storlopp känns det självklart att vi är en del av det, säger Salvatore Grimaldi ägare till Bianchi.

–­ Intresset för cykling som motionsform växer enormt så det känns spännande med ett lopp där alla som tycker det är kul kan vara med, såväl eliten som motionärer, säger Thomas Perslund VD på Friends Arena. Målet är att Gran Fondo Stockholm på sikt ska bli ett av Sveriges största cykelarrangemang.

Gran Fondo Stockholm kommer att ha två distanser; Gran Fondo på 15 mil och Medio Fondo på 6 mil. Sträckningen kommer att utgå från Friends Arena in till Stockholm City och sedan vidare runt i Stockholms norra förorter för att sedan avslutas i Solna på arenan.

–­ Jag tycker det här är ett otroligt spännande projekt och ser fram emot att vara med som ambassadör, men framförallt som deltagare i loppet, säger Marianne Berglund, världsmästare på cykel och en av ambassadörerna för Gran Fondo Stockholm.

Gran Fondo är ett begrepp som används flitigt internationellt, men även i Sverige på senare år. Karaktäristiskt för ett Gran Fondo-lopp är att det är en blandning av elit och motionärer. Med möjligheten att ha Friends Arena som mötesplats före och efter loppet skapas något unikt i cykelsverige. Stora förebilder har varit Gran Fondo New York och Gran Fondo Rom.

Anmälan till loppet kan göras med start den 27 september 2013 på www.granfondostockholm.se"

5 kommentarer:

 1. Svar
  1. Här kan du läsa lite mer om priset samt va Gran Fondo själva säger om det (frågade faktiskt): http://cykelkatten.blogspot.se/2013/09/kul-med-gran-fondo-stockholm-2014.html.

   Öijer, kommer du och kör? :)

   Radera
  2. "vi har ett 15 mil långt lopp som kommer att gå genom 9 olika kommuner där säkerhet för deltagare är det viktigaste för oss."

   Stockholm Ride var 12 mil i 4 (tror jag) kommuner, och det var typ 400kr. Jag tycker fortforande att 1200kr är jättemycket.

   Radera
  3. Man kanske får lite hulliganupplopp med i priset?

   Radera
 2. Dyra tullavgifter mellan kommunerna...

  SvaraRadera