Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-09-06

Svar på frågor från er

Magnus Thornberg 6 september 2013 13:08
Hej!
Hur orkar du och hur hinner du med allt i ditt liv:)Jag är själv småbarnsförälder och fattar inte hur du får ihop allt:)
/mvh
Magnus

- Hej, Magnus!
Det gäller först och främst att vilja ha saker att göra nästan hela tiden, sedan måste man givetvis prioritera bland alla härliga saker man kan göra. Jag tittar till exempel sällan på TV och det enda jag försöker följa är cyklingen på Eurosport. Men inte ens det är allt för högt prioriterat nu för tiden.
Jobb, familj och cykling är mina tre högst prioriterade saker här i livet. Jobbet har sin tid, familjen både behöver och kräver sin tid och i luckorna som blir över försöker jag pressa in så mycket cykel som möjligt.

-----
Jacob 6 september 2013 13:13
Hej!
Jag har läst att du ofta värmer upp med ett "Åstrand test" när du kör testcykel. Hur går ett sådant test till?

Grym blogg!

- Hej, Jacob!
Här har du lite info: http://oijer.blogspot.se/2013/02/astrandtest-cykel.html
För att variera lite och få sämre testvärden så kan man köra ett Ekblom Bak: http://oijer.blogspot.se/2013/02/ekblom-bak-test.html

-----
Adam Steen 6 september 2013 13:35
Berätta lite om dig själv och hur du mår?

- Hej, Adam!
Om du är nyfiken på mig så finns lite info under fliken "Presentation": http://oijer.blogspot.se/2009/04/presentation.html
Jag mår bra, tycker jag. Familjen är frisk och mår bra. Jag är lite trött efter en hård vecka, men ska sova ut rejält i natt och natten till söndag vilket borde göra mig utvilad och stark till söndagens lopp. Livet är ju lite av en balansgång för de flesta av oss, men jag tycker att jag hanterar balansakten ganska bra. Nu har vi ett boende som är så mycket bättre än det förra vilket givetvis också hjälper välmåendet.

-----
Hanna Fogel 6 september 2013 14:37
Praktiska tips för cykelpendling på racercykel, vilka grejer behöver man tex? Ryggsäck/sadelväska? Och hur tacklar man det ständigt växlande svenska vädret, man vet ju aldrig på morgonen hur det kommer bli på eftermiddagen...

- Hej, Hanna!
Det spelar nog ingen roll vad man har för cykel när man pendlar egentligen. Lyx på riktigt är att kunna förvara ett gäng ombyten på jobbet, så man slipper åka med ryggsäck varje dag i veckan. Det finns säkert jättebra sadelväskor för stor packning, men jag kör med ryggsäck och tycker att det fungerar bra. Min Boblbee Metron 15 HiViz syns bra och är vattenavstötande. Har dock extrakläderna i plastpåse om det skulle bli blött på riktigt. En tunn regnjacka, cykelkeps och benvärmare gör att du lätt kan reglera temperaturen. Nu är det dock snart kallt hela tiden och då är det bara att pälsa på sig.

-----
Anonym 6 september 2013 14:40
Blir du nästa GS på SCF?

- Nej. Jag sökte inte tjänsten och har inte heller blivit tillfrågad.

-----
Anonym 6 september 2013 14:50
Kommer Falu ck arrangera någon cx tävling i höst??

/ Johan

- Hej Johan!
Falu CK har inte planerat för någon CX-tävling i höst. Lite trist eftersom vi arrangerat CX-tävlingar 14 år i följd. Men någon ska ju göra jobbet också.

-----
Anonym 6 september 2013 15:09
Vad tror du om svensk cykels framtid?

//Mike

- Hej Mike!

Jag tycker det finns många tecken på en blomstrande framtid. Svensk Cykel är dock så väldigt stort så det är svårt att säga om alla områden kommer växa. När det kommer till nationell landsvägscykling på herrelitsidan så har detta varit den bästa säsongen på länge med ett flertal svenska lag och klubbar som satsat. Som exempel så var det 36 anmälda till cupavslutningen förra året då vi bara hade två riktiga lag, i år är det 63. Jag tror dock inte, som vissa andra gör, att det är förbundets roll att satsa på lag utan fokus för förbundet bör ligga på tävlingsverksamheten. En tung fråga är tröskeln för att börja tävla och att det nu är så mycket lättare och billigare att köra motionslopp. Att förbundet ska börja tjäna ännu mer pengar på motionsloppen är dock en svår nöt för förbundet att knäcka då arrangörerna är väldigt stora och kraftfulla.
Det måste vara lätt att tävla i cykel och det måste finnas många tävlingar att välja mellan. Då löser vi nog allt det andra.
Hoppas detta var svaret på din fråga. Svensk cykel är som sagt stort och det skulle kunna bli många sidor i bloggen om detta ämne.

-----
Anonym 6 september 2013 17:31
Avslöja vilka som är signade i Falu CK Senior Racing Team säsongen 2014 förutom Lars-Åke Östlin och Lasse Myrberg.

- Du får nog höra med Velodrom CK om dom har några nya gubbar på G. Dessa cyklar tyvärr inte för Falu CK.

-----
Anonym 6 september 2013 18:25
Vill ha ditt experttips på vad jag ska köpa för cykel till vinterns pendling och träning. Kör hyfsat mkt landsväg under barmarkstiden och har tidigare kompenserat med trainer (paj...köpa ny ett alt) eller spinning under vintern. Vill dock vintercykla såväl till jobbet som distanspass mm, utan att för den skull bli MTB-entusiast (vilket jag nog aldrig blir). Cyclocross då kanske? Vad ska man tänka på? Känns också spontant som att den inte behöver vara lika dyr som sommarhojen... ;)

Stort tack för din entusiasm, kunskap, inblickar & humor!

Hej!
Jag tycker precis som du att cyclocross verkar vara ett bra alternativ för dig. Jag har en Bianchi Zurigo som vintercykel. Först behöver du nog bestämma dig för hur mycket en vintercykel får kosta. Vintercyklar ska inte vara någon lyx så du kan kanske hitta din nästa cykel på begagnatmarknaden. Min vintercykel har skärmfästen vilket underlättar något. Den kommande årsmodellen kommer med skivbromsar, vill du ha cantilever-bromsar så kanske några 2013-hojar kommer säljas billigt nu på hösten. När du sätter budget för vintercykel, tänk då på att räkna med dubbdäck, skärmar, lysen och kanske extra skor om du bara har landsvägsskor sedan tidigare. MTB-pedaler är att föredra när det är riktig vinter.

4 kommentarer:

  1. Vad är Falu CK Senior Racing Team?

    SvaraRadera
  2. En tantcykel med stålram och ballongdäck, eller en nätt liten cykel med aluminiumram och smala däck? Spelar roll tycker jag... Men min racercykel har ju ingen cykelkorg!? Ja det får väl bli en ryggsäck då till lunchlådan och regnjackan. Och tack för tipset om benvärmare, det var amatömässiga jag inte riktigt medveten om att det fanns, efter en tur kring internet inser jag att det var ytterligare en av de självklarheter som gått mig helt förbi.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns mycket att lära inom denna härliga sport. Klart det går snabbare med racercykel, men packningen kan ju vara detsamma oavsett cykel.

      Radera