Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-09-28

Snyggt kört av Emma!

Det firas i Italien i kväll, foto: Emilia Fahlin

Emma Johansson gjorde allt rätt idag. Att det inte blev guld beror bara på att det finns en cyklist i världen som kan slå Emma då hon gör allting rätt. Marianne Vos är en elak rackare på att trampa cykel, det är ett som är säkert. När hon stack så stod alla andra stilla. Bara att lyfta på hatten och gratulera.
Även om jag nu säger att silvret beror på att det finns en som var bättre idag så kanske det faktiskt också har med laget att göra. Sverige har inget bra lag. Tävlingen var 14 mil lång och halvvägs in så var Emma ensam svensk. Marianne Vos hade hela tiden lagkamrater nära och Italien som lyckades ta brons genom Rosella Ratto hade flera tjejer med i finalen. Det var Emma mot de stora nationerna och det blir svårare att vinna då.
Svensk damcykling är på gång med många som tävlar mycket internationellt, men ännu är det bara Emma som är världselit. Emilia Fahlin har tappat lite på senare år och Isabelle Söderberg hade sin otäcka vurpa tidigare i år som förstörde säsongen. Emma behöver nog både Isabelle och Emilia i toppform och att de yngre svenskorna höjer sig ett par snäpp. Kanske hade MTB-cyklisterna Alexandra Engen och Jenny Rissveds passat bra på landsvägs-VM i år? Årets bana var ingen vidare "se och lär"-bana, många föll bort snabbt. Av sveriges sju damcyklister var det bara en som kom i mål och svensk cykel ska vara väldigt tacksam över att vi har en världsstjärna i Emma Johansson.
Det var riktigt kul att se Emma göra så mycket så bra idag och att det belönades med en medalj.

I juniorklassen gjorde Lucas Eriksson ett riktigt fint lopp och fick med sig en sjätteplats då han var med i den grupp som spurtade om ett silver bakom solosegrande Mathieu van Der Poel. Mathieu kan vara cykelsportens största talang just nu och det ska bli spännande att följa honom framöver. Ni som har koll på cyclocross vet att han redan kör i regnbågströjan på crosstävlingarna. Bakom Lucas blev övriga svenskar 68, 72 och 103:a så ingen av dom skickar nog hem något vykort med resultatet.

En annan svensk som gjorde en grym insats idag var Anton Thelander som vann Martin Söderström invitational i Uppsala idag. Jag tycker det är grymt imponerande att ens våga hoppa i så där stora hopp och att dessutom hålla på och showa samtidigt... Jag är imponerad. Vinnaråket:

Utöver segern, äran och 3000 Euro så har han nu också spons från Redbull. En bättre lördag för Anton, helt enkelt.

2 kommentarer:

  1. Madde Olsson var med till backen på sista varvet och hon drog även 10+ mil förra VM när hon var med så vi har en duktig hjälpryttare men de övriga seniorerna måste börja leverera.

    SvaraRadera
  2. Madde var den som hängde med längst. Men hon släppte ju Emmas grupp i andra backen, väl?

    SvaraRadera