2013-09-04

Viasat har köpt sändningsrättigheterna till Cykel-VM i 4 år

Så här skriver Viasat i ett pressmeddelande:
Viasat har förvärvat cykel-VM och kommer att sända tävlingen i fyra år framöver. I årets mästerskap följer vi bland andra svenskhoppet Emma Johansson, rankad etta i världen just nu. – Som OS-avsändare 2014 och 2016, känns det väldigt bra att bredda vårt utbud med OS-sporten cykel, säger Erik Westberg, sportchef Viasat Sverige.

Ända sedan 1927 har cykeleliten gjort upp om världsmästartiteln. Vinnaren får bära världsmästartröjan ett år, och får för alltid pryda armen med det prestigeladdade regnbågsbandet. Sveriges största VM-framgångar har tagits på damsidan. Marianne Berglund blev världsmästare 1983 och Susanne Ljungskog tog två raka titlar, 2002 och 2003 - en historisk prestation.

Är det dags för en ny svensk VM-succé? Emma Johansson, 29, med en silvermedalj från OS i Peking i bagaget, är en av storfavoriterna. – Vi ser givetvis fram emot att följa Emmas framfart i VM, hennes medaljjakt ger ytterligare krydda till ett klassiskt mästerskap, säger Erik Westberg.

Cykel-VM inleds 22 september i Toscana, och avslutas den 29 september med herrarnas linjelopp. Bland de svenska profilerna som är aktuella märks namn som Gustav Larsson, silvermedaljör i tempo i VM 2009 och i OS i Peking, och Fredrik Kessiakoff. Damernas linjelopp, där Emma Johansson ska tävla om medaljerna, avgörs den 28 september.

Tävlingarna kommer främst att sändas i TV10 och på Viaplay.

5 kommentarer:

 1. fan va nice!:) vet du om de sänder u23 och junior också?

  SvaraRadera
 2. WTF, betyder detta att det inte sänds på Eurosport med Vacchi och Adamsson?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är korrekt. Om nu inte Viasat köper in Vacchi och Adamsson då, men det skulle jag väl inte tro.

   Radera
  2. Viaplay, måste man alltså köpa den tjänsten också? För en som inte har kabel-tv utan bara dator.

   Radera