Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-09-14

Matthias Wengelins genombrott i Hafjell

Vilken tävling det blev i norska Hafjell. Både i tätstriden men också strax bakom där Matthias Wengelin gjorde sitt genombrott internationellt. Matthias har väl då och då kunnat utmana Emil Lindgren på tävlingar i Sverige, men internationellt har Emil varit bäst sedan Fredrik Kessiakoff bytte från MTB till landsväg. Idag var det dock Matthias som blev svensk MTB-kung då han gick in på en sensationell sjätteplats. Kunde knappt fatta vad som hände när jag såg honom avancera genom loppet. I inledningen låg han strax före Emil och båda var topp-15. Jag trodde då att Matthias gjort en överoptimistisk start och att han snart skulle tappa, istället så började han så sakteliga att avancera. Helt sjukt och jag saknar ord för det loppet han gjort idag, bara 10 sekunder från en femteplats! Och då har Matthias ett tidigare personbästa på 42:a i en världscup, tidigare i år gjorde han sin näst bästa världscup och blev 44:a 9:05 efter segraren. Han måste ha käkat riktigt fina bullpåsar de senaste dagarna.

Emil Lindgren gör ungefär vad man kan förvänta sig och blev 11:a. Calle Friberg gjorde en ritkigt bra tävling och blev 28:a. Fredrik Edin blev varvad på sin 48:e plats och Fredrik Ericsson klev tyvärr av ganska tidigt i loppet.